Zásady zpracování osobních údajů pro web - vzorek, generátor

Stručný obsah:

Je čas zaškrtnout políčka. Jaká je hrozba porušení zákona „o osobních údajích“ č. 152-FZ

Po 1. červenci 2017 se otázka zpracování a uchovávání osobních údajů stala obzvlášť důležitou. Důvodem je nová tabulka sankcí za porušení v této oblasti. Získání pokuty ve výši 75–300 tisíc rublů se nyní nestalo jednoduchým, ale velmi jednoduchým - stačí například při odesílání žádosti ze vstupní stránky nezískat souhlas uživatele se zpracováním jeho osobních údajů. Včera byste tedy měli popsat zásady zpracování osobních údajů na svém webu a požádat uživatele, aby s nimi souhlasili při odesílání jakéhokoli formuláře z webu.

Jak správně napsat zásady zpracování osobních údajů

Pokud k této záležitosti přistupujete důkladně, je vhodné si přečíst výše uvedený zákon, seznámit se s doporučeními Roskomnadzor (tyts) a sestavit obsáhlý dokument upravující všechny nuance práce s osobními údaji uživatelů na vašem webu. Někteří se neobtěžují a nezpracovávají pravidla jiných osob pro zpracování osobních údajů, vloží tam název své organizace a zveřejní je na svých webových stránkách. To není úplně krásné a navíc to může vést ke konfliktu s tím, kdo tuto politiku napsal. Ať už se dá říci cokoli, jedná se o duševní vlastnictví (nikoli vaše). Rozhodli jsme se vám poskytnout další, nejjednodušší způsob - níže je ukázka zásad zpracování osobních údajů.

Ukázka zásad zpracování údajů o webu

Ukázka Zásady zpracování osobních údajů pro níže uvedený web je univerzální a vhodná pro většinu internetových zdrojů na ruském internetu. Byl vypracován právníky, neměly by proti němu být vzneseny žádné nároky ze strany kontrolních orgánů. Upozorňujeme vás však - nerozšiřujte je bez pohledu. Alespoň kvůli slušnosti si pozorně přečtěte tento vzorek politiky - nikdy nevíte, jestli se to nějak nehodí ve vašem konkrétním případě - pak budete obviňovat nás :)
Místa v dokumentu, která je třeba nahradit údaji, jsou pro větší přehlednost zvýrazněna žlutě.

Pokud nám chcete poděkovat, sdílejte odkaz na tuto stránku se svými přáteli!

Vytvořte pro web zásady zpracování osobních údajů

Pomocí níže uvedeného konstruktoru můžete vytvořit vlastní zásady zpracování osobních údajů pro svůj web. Stačí vyplnit požadovaná data do formuláře a kliknout na „Generovat“. To je vše, vaše jedinečná politika je připravena!

Pozornost! Tento formulář nám ​​neposílá vaše osobní údaje ani je neukládá. Toto je generátor zásad - sestaví dokument na základě zadaných informací a poskytne vám ho. Podrobnosti jsou popsány v našich zásadách zpracování osobních údajů

Vývoj seo webů s doživotní zárukouVyvíjíme neuvěřitelné SEO weby optimalizované o 69 parametrů již ve vývojové fázi. Přečtěte si podrobně o našich stránkách SEO!

Zásady zpracování osobních údajů

Zásady zpracování osobních údajů

1. Obecná ustanovení

1.1. Cílem politiky týkající se zpracování osobních údajů (dále jen „politika“) je ochrana práv a svobod jednotlivců, jejichž osobní údaje zpracovává společnost s ručením omezeným CITILINK (dále jen „provozovatel“)..

1.2. Tato politika byla vypracována v souladu s článkem 2, část 1 čl. 18.1 spolkového zákona ze dne 27. července 2006 č. 152-FZ „O osobních údajích“ (dále jen „spolkový zákon„ o osobních údajích “).

1.3. Zásady obsahují informace, které mají být zveřejněny v souladu s Částí 1 Čl. 14 spolkového zákona „o osobních údajích“ a je veřejně dostupným dokumentem.

1.4. Tato politika podléhá změnám a / nebo doplňkům při změně právních předpisů Ruské federace, vnitřních předpisů Provozovatele, jakož i v souladu s rozhodnutím přijatým řídícími orgány Provozovatele..

2. Informace o provozovateli

2.1. Provozovatel pracuje na adrese 105122, Moskva, Shchelkovskoe shosse, 7, budova 1, patro 1, místnost. Já, com. 51.

3. Informace o zpracování osobních údajů

3.1. Provozovatel zpracovává osobní údaje legálně a spravedlivě za účelem plnění funkcí, pravomocí a povinností uložených zákonem, k výkonu práv a oprávněných zájmů Provozovatele, zaměstnanců Provozovatele a třetích osob..

3.2. Provozovatel dostává osobní údaje přímo od subjektů osobních údajů.

3.3. Provozovatel zpracovává osobní údaje automatizovaným a neautomatizovaným způsobem, s využitím výpočetní techniky a bez použití takových prostředků.

3.4. Akce týkající se zpracování osobních údajů zahrnují shromažďování, zaznamenávání, systematizaci, akumulaci, ukládání, vyjasnění (aktualizace, změna), extrakci, použití, přenos (distribuce, poskytování, přístup), depersonalizaci, blokování, vymazání a zničení.

3.5. Provozovatel analyzuje preference uživatelů a sleduje chování spotřebitelů pomocí analytických služeb třetích stran hostovaných na webech:

  • Yandex.Metrica https://metrika.yandex.ru;
  • Google Analytics https://analytics.google.com;
  • Mindbox https://mindbox.ru/;
  • Dynamický výnos http://www.dynamicyield.com/;
  • Diginetica https://anyquery.diginetica.com/;
  • Upravel http://upravel.com/;
  • Criteo https://criteo.com/;
  • Doubleclick https://marketingplatform.google.com/about/enterprise/.

4. Zpracování osobních údajů klientů

4.1. Provozovatel zpracovává osobní údaje klientů v rámci právních vztahů s Provozovatelem, upravených v části dva Občanského zákoníku Ruské federace ze dne 26. ledna 1996 č. 14-FZ (dále jen „klienti“).

4.2. Provozovatel zpracovává osobní údaje klientů za účelem splnění norem právních předpisů Ruské federace a za účelem:

  • identifikace uživatele této webové stránky;
  • Poskytování uživatelům webových stránek a klientů společnosti Citylink LLC účinnou zákaznickou podporu
  • informování o nových produktech, speciálních akcích, nabídkách a službách Provozovatele a třetích osob dle uvážení Provozovatele, mimo jiné prostřednictvím přímých kontaktů s předmětem osobních údajů pomocí komunikačních prostředků;
  • uzavření a provedení podmínek smlouvy;
  • organizování a vedení akcí a průzkumů provozovatelem, marketing, statistický a jiný výzkum;
  • analyzování kvality poskytovaných zboží a služeb a zlepšování kvality služeb zákazníkům;
  • analýza preferencí a sledování spotřebitelského chování Uživatele této webové stránky;

4.3. Provozovatel zpracovává osobní údaje zákazníků s jejich souhlasem poskytnutým zákazníky a / nebo jejich zákonnými zástupci prováděním implicitních akcí na této webové stránce, mimo jiné včetně zadávání objednávek, registrace na osobním účtu, přihlašování k odběru novinek v souladu s tyto zásady.

4.4. Provozovatel zpracovává osobní údaje klientů déle, než vyžaduje účel zpracování osobních údajů, nestanoví-li požadavky právních předpisů Ruské federace jinak..

4.5. Provozovatel zpracovává následující osobní údaje klientů:

  • Celé jméno;
  • Datum narození;
  • dodací adresy zboží;
  • město nejblíže k bydlišti Uživatele;
  • kontaktní telefonní číslo;
  • Emailová adresa;
  • pasové údaje a data jiných dokladů totožnosti;
  • data, která jsou přenášena automaticky, v závislosti na nastavení, uživatelským softwarem, mimo jiné včetně IP adresy, informací ze souborů cookie, MAC adresy, externího zdroje doporučení na web, informací o softwaru a vybavení používaném uživatelem k provozu na internetu, komunikační kanály, informace a materiály přenášené a přijímané pomocí webu www.citilink.ru.

5. Informace o zajištění bezpečnosti osobních údajů

5.1. Provozovatel jmenuje osobu odpovědnou za organizaci zpracování osobních údajů za účelem plnění povinností stanovených federálním zákonem „o osobních údajích“ a regulačních právních aktů přijatých v souladu s tímto zákonem..

5.2. Provozovatel uplatňuje soubor právních, organizačních a technických opatření k zajištění bezpečnosti osobních údajů, aby zajistil důvěrnost osobních údajů a jejich ochranu před protiprávními činy:

  • poskytuje neomezený přístup k Zásadám, jejichž kopie je zveřejněna na adrese Provozovatele, a může být také zveřejněna na webových stránkách Provozovatele (pokud jsou k dispozici);
  • při provádění této politiky schvaluje a uvádí do platnosti dokument „Předpisy o zpracování osobních údajů“ (dále jen „Předpisy“) a další místní akty;
  • seznamuje zaměstnance s ustanoveními právních předpisů o osobních údajích, jakož is politikou a předpisy;
  • poskytuje zaměstnancům přístup k osobním údajům zpracovávaným v informačním systému Provozovatele ak jejich nositelům materiálu pouze za účelem plnění jejich pracovních povinností;
  • stanoví pravidla pro přístup k osobním údajům zpracovávaným v informačním systému Provozovatele a zajišťuje také registraci a evidenci všech akcí s nimi;
  • posuzuje újmu, která může být subjektům osobních údajů způsobena v případě porušení federálního zákona „o osobních údajích“;
  • identifikuje ohrožení bezpečnosti osobních údajů během jejich zpracování v informačním systému Provozovatele;
  • uplatňuje organizační a technická opatření a používá nástroje zabezpečení informací nezbytné k dosažení stanovené úrovně ochrany osobních údajů;
  • zjišťuje skutečnosti neoprávněného přístupu k osobním údajům a přijímá opatření, včetně obnovy osobních údajů, která byla změněna nebo zničena v důsledku neoprávněného přístupu k nim;
  • vyhodnocuje účinnost opatření přijatých k zajištění bezpečnosti osobních údajů před uvedením informačního systému provozovatele do provozu;
  • provádí vnitřní kontrolu souladu se zpracováním osobních údajů s federálním zákonem o osobních údajích, regulačními právními akty přijatými v souladu s tímto nařízením, požadavky na ochranu osobních údajů, politikou, nařízením a dalšími místními akty, včetně kontroly opatření přijatých k zajištění bezpečnosti osobních údajů a jejich úrovně bezpečnost při zpracování v informačním systému provozovatele.

6. Práva subjektů osobních údajů

6.1. Subjekt osobních údajů má právo:

  • přijímat osobní údaje týkající se tohoto subjektu a informace týkající se jejich zpracování;
  • vyjasnit, zablokovat nebo zničit jeho osobní údaje, pokud jsou neúplné, neaktuální, nepřesné, nezákonně získané nebo nejsou-li nezbytné ke stanovenému účelu zpracování;
  • odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů;
  • chránit svá práva a právní zájmy, včetně náhrady škody a náhrady morální škody u soudu;
  • odvolat se proti jednání nebo nečinnosti Provozovatele u autorizovaného subjektu za účelem ochrany práv subjektů osobních údajů nebo u soudu.

6.2. Subjekty osobních údajů mají při výkonu svých práv a oprávněných zájmů právo kontaktovat Provozovatele nebo zaslat žádost osobně nebo s pomocí zástupce. Žádost musí obsahovat informace uvedené v části 3 čl. 14 Federální zákon „o osobních údajích“.

Vezměte prosím na vědomí, že od 4. února 2020 byla adresa společnosti Citylink LLC změněna na: 105122, Moskva, Shchelkovskoe shosse, 7, s. 1, patro 1, místnost Já, com. 51

Zásady informační agentury Banki.ru LLC týkající se organizace zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů

Koncepčně jsou zásady zpracování osobních údajů uvedeny níže:

1. Obecná ustanovení

1.1. Informační agentura Banki.ru LLC (dále jen „společnost“) považuje za nejdůležitější úkoly, aby při zpracování osobních údajů dodržovala zásady zákonnosti, spravedlnosti a důvěrnosti a zajistila bezpečnost jejich zpracování..

1.2. Tato firemní politika ve vztahu k organizaci zpracování a bezpečnosti (dále jen „politika“) se vyznačuje následujícími vlastnostmi:

1.2.1. Vyvinuto za účelem implementace požadavků právních předpisů Ruské federace v oblasti zpracování osobních údajů subjektů osobních údajů.

1.2.2. Zveřejňuje metody a zásady zpracování osobních údajů Společností, práva a povinnosti Společnosti při zpracování osobních údajů, práva subjektů osobních údajů a rovněž obsahuje seznam opatření, která Společnosti používají k zajištění bezpečnosti osobních údajů při jejich zpracování..

1.2.3. Je veřejně přístupným dokumentem, který prohlašuje koncepční základy činnosti Společnosti v oblasti zpracování a ochrany osobních údajů.

1.3. Před zahájením zpracování osobních údajů společnost informovala oprávněný subjekt o ochraně práv subjektů osobních údajů o svém záměru zpracovat osobní údaje. Společnost v dobré víře av přiměřené lhůtě aktualizuje informace uvedené v oznámení.

2. Právní základ pro zpracování osobních údajů

2.1. Zásady společnosti týkající se organizace zpracování osobních údajů jsou stanoveny v souladu s následujícími právními předpisy Ruské federace:

2.1.1. Ústava Ruské federace.

2.1.2. Zákoník práce Ruské federace.

2.1.3. Občanský zákoník Ruské federace.

2.1.4. Federální zákon ze dne 19. prosince 2005 č. 160-FZ „O ratifikaci Úmluvy Rady Evropy o ochraně osob s ohledem na automatizované zpracování osobních údajů“.

2.1.5. Federální zákon ze dne 27.07.2006 č. 152-FZ „O osobních údajích“.

2.1.6. Federální zákon ze dne 27. července 2006 č. 149-FZ „O informacích, informačních technologiích a ochraně informací“.

2.2. V souladu s touto politikou vedoucí společnosti schválil následující místní předpisy:

2.2.1. Zásady zabezpečení osobních údajů.

2.2.2. Nařízení o osobě odpovědné za organizaci zpracování a zabezpečení osobních údajů.

2.2.3. Další místní akty společnosti v oblasti zpracování a ochrany osobních údajů.

3. Zásady, účel, obsah a metody zpracování osobních údajů

3.1. Společnost ve své činnosti zajišťuje dodržování zásad zpracování osobních údajů uvedených v čl. 5 spolkového zákona ze dne 27.07.2006 č. 152-FZ „O osobních údajích“.

3.2. Společnost shromažďuje a dále zpracovává osobní údaje pro následující účely:

3.2.1. Výběr zaměstnanců společnosti.

3.2.2. Vedení personálních záznamů zaměstnanců společnosti.

3.2.3. Udržování adresářů zaměstnanců společnosti.

3.2.4. Provádění vzájemných dohod se zaměstnanci společnosti.

3.2.5. Provádění zpráv stanovených právními předpisy Ruské federace.

3.2.6. Registrace plné moci.

3.2.7. Poskytování příležitostí pro dobrovolnou lékařskou péči pro zaměstnance společnosti.

3.2.8. Vydávání cestovních jízdenek a rezervace hotelů pro zaměstnance společnosti.

3.2.9. Správa fyzického přístupu na území Společnosti.

3.2.10. Provoz horké linky na webových stránkách www.banki.ru.

3.2.11. Fungování veřejných fór webových stránek www.banki.ru.

3.2.12. Poskytování služeb návštěvníkům webu www.banki.ru pro podávání žádostí o bankovní produkty.

3.3. Společnost stanovila následující podmínky pro ukončení zpracování osobních údajů:

3.3.1. Dosažení účelu zpracování osobních údajů a maximální doby uchovávání - do 30 dnů.

3.3.2. Ztráta potřeby dosáhnout cílů zpracování osobních údajů - do 30 dnů.

3.3.3. Poskytnutí osobních údajů subjektem nebo jeho zákonným zástupcem, které potvrzuje, že osobní údaje jsou získávány nezákonně nebo není pro uvedený účel zpracování nezbytné, do 7 dnů.

3.3.4. Neschopnost zajistit zákonnost zpracování osobních údajů - do 10 dnů.

3.3.5. Zrušení souhlasu se zpracováním osobních údajů subjektem, pokud již není pro účely zpracování osobních údajů nutné uchovávání osobních údajů - do 30 dnů.

3.4. Zpracování osobních údajů Společností zahrnuje sběr, zaznamenávání, systematizaci, akumulaci, ukládání, vyjasnění (aktualizace, změna), extrakci, použití, přenos (distribuce, poskytování, přístup), depersonalizaci, blokování, vymazání, zničení osobních údajů.

3.5. Společnost nezpracovává biometrické osobní údaje (informace, které charakterizují fyziologické a biologické vlastnosti osoby, na jejímž základě lze zjistit její totožnost).

3.6. Společnost nezpracovává zvláštní kategorie osobních údajů týkajících se rasy, národnosti, politických názorů, náboženského nebo filozofického přesvědčení, zdravotního stavu, intimního života.

3.7. Společnost neprovádí přeshraniční (na území cizího státu zahraničnímu státnímu úřadu, zahraniční osobě nebo zahraniční právnické osobě) přenos osobních údajů.

3.8. Společnost vytváří veřejně dostupné zdroje osobních údajů (adresáře, adresáře). Osobní údaje poskytnuté subjektem (příjmení, jméno, patronymie, pracovní zařazení, kontaktní údaje atd.) Jsou v takových zdrojích uvedeny pouze s písemným souhlasem subjektu osobních údajů.

3.9. Společnost nepřijímá rozhodnutí, která způsobují právní důsledky ve vztahu k subjektům osobních údajů nebo jinak ovlivňují jejich práva a legitimní zájmy, a to na základě výhradně automatizovaného zpracování jejich osobních údajů.

3.10. Společnost zpracovává osobní data pomocí automatizačních nástrojů a bez použití automatizačních nástrojů.

4. Opatření pro řádnou organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů

4.1. Při zpracování osobních údajů Společnost přijímá veškerá nezbytná zákonná, organizační a technická opatření k jejich ochraně před neoprávněným nebo náhodným přístupem, zničením, úpravou, blokováním, kopírováním, poskytováním, distribucí, jakož i před jinými nezákonnými činnostmi ve vztahu k nim. Zajištění bezpečnosti osobních údajů je dosaženo zejména těmito způsoby:

4.1.1. Jmenování odpovědné osoby pro organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů.

4.1.2. Provádění vnitřní kontroly a / nebo auditu souladu se zpracováním osobních údajů s federálním zákonem ze dne 27. července 2006 č. 152-FZ „O osobních údajích“ a regulačními právními akty přijatými v souladu s tím, požadavky na ochranu osobních údajů, místními zákony.

4.1.3. Seznámení zaměstnanců společnosti, kteří přímo zpracovávají osobní údaje, s ustanoveními právních předpisů Ruské federace o osobních údajích, včetně požadavků na ochranu osobních údajů, místních zákonů týkajících se zpracování osobních údajů a / nebo školení těchto zaměstnanců.

4.1.4. Stanovení ohrožení bezpečnosti osobních údajů při jejich zpracování v informačních systémech osobních údajů.

4.1.5. Uplatňování organizačních a technických opatření k zajištění bezpečnosti osobních údajů při jejich zpracování v informačních systémech osobních údajů nezbytných ke splnění požadavků na ochranu osobních údajů.

4.1.6. Vyhodnocení účinnosti opatření přijatých k zajištění bezpečnosti osobních údajů před uvedením informačního systému osobních údajů do provozu.

4.1.7. Účtování strojních médií osobních údajů.

4.1.8. Odhalení skutečností neoprávněného přístupu k osobním údajům a přijetí příslušných opatření.

4.1.9. Obnova osobních údajů upravených nebo zničených v důsledku neoprávněného přístupu k nim.

4.1.10. Stanovení pravidel pro přístup k osobním údajům zpracovávaným v informačním systému osobních údajů a zajištění registrace a účtování všech akcí provedených s osobními údaji v informačním systému osobních údajů.

4.1.11. Kontrola opatření přijatých k zajištění bezpečnosti osobních údajů a úrovně ochrany informačních systémů osobních údajů.

4.2. Povinnosti zaměstnanců společnosti, kteří zpracovávají a chrání osobní údaje, jakož i jejich odpovědnost, jsou definovány v „Zásadách zabezpečení osobních údajů“ společnosti.

5. Osoba odpovědná za organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů

5.1. Práva, povinnosti a právní odpovědnost osoby odpovědné za organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů stanoví federální zákon č. 152-FZ ze dne 27. července 2006 „O osobních údajích“ a „Nařízení o osobě odpovědné za organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů“. Společnosti.

5.2. Jmenování do funkce osoby odpovědné za organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů a jejich uvolnění provádí vedoucí Společnosti z řad vedoucích pracovníků Společnosti. Při jmenování vedoucího společnosti se berou v úvahu pravomoci, kompetence a osobní vlastnosti úředníka, které mu umožňují řádně a plně vykonávat jeho práva a plnit povinnosti osoby odpovědné za organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů.

5.3. Osoba odpovědná za organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů:

5.3.1. Organizuje vnitřní kontrolu nad dodržováním právních předpisů Ruské federace o osobních údajích ze strany společnosti a jejích zaměstnanců, včetně požadavků na ochranu osobních údajů.

5.3.2. Upozorňuje zaměstnance společnosti na právní předpisy Ruské federace o osobních údajích, místních zákonech o zpracování osobních údajů, požadavcích na ochranu osobních údajů.

5.3.3. Organizuje přijímání a zpracovávání žádostí a žádostí subjektů osobních údajů nebo jejich zástupců a provádí kontrolu nad přijímáním a zpracováváním těchto žádostí a žádostí.

6. Práva subjektů osobních údajů

6.1. Subjekt osobních údajů má právo na informace o zpracování svých osobních údajů společností.

6.2. Subjekt osobních údajů má právo požadovat od společnosti vyjasnění těchto osobních údajů, jejich blokování nebo zničení, pokud jsou neúplné, zastaralé, nepřesné, nezákonně získané nebo nelze-li uznat za nezbytné pro uvedený účel zpracování, jakož i přijmout zákonná opatření k ochraně jejich osobních údajů. že jo.

6.3. Právo subjektu osobních údajů na přístup k jeho osobním údajům může být omezeno v souladu s federálními zákony, včetně případů, kdy přístup subjektu k jeho osobním údajům porušuje práva a legitimní zájmy třetích osob..

6.4. Za účelem uplatnění a ochrany svých práv a oprávněných zájmů má subjekt osobních údajů právo kontaktovat společnost. Společnost posuzuje veškerá odvolání a stížnosti subjektů osobních údajů, důkladně vyšetřuje skutečnosti porušení a přijímá veškerá nezbytná opatření k jejich okamžitému odstranění, potrestání pachatelů a urovnání sporů a konfliktních situací mimosoudně.

6.5. Subjekt osobních údajů má právo odvolat se proti jednání nebo nečinnosti společnosti tím, že se obrátí na oprávněný subjekt za účelem ochrany práv subjektů osobních údajů..

6.6. Subjekt osobních údajů má právo na ochranu svých práv a oprávněných zájmů, včetně náhrady za ztráty a / nebo náhrady za morální škodu u soudu.

7. Přístup k politice

7.1. Aktuální verze Politiky na papíře je uložena v místě výkonného orgánu Společnosti na adrese: Moskva, Odesskaya street, 2, Business Center "Lotos", Tower A, floor 19

7.2. Elektronická verze aktuální verze Zásad je veřejně dostupná na webových stránkách Společnosti na internetu: www.banki.ru/info/private/.

8. Aktualizace a schválení Zásady

8.1. Zásady schvaluje a provádí vedoucí společnosti.

8.2. Společnost má právo tyto zásady změnit. Při provádění změn v názvu politiky je uvedeno datum schválení aktuální verze politiky.

8.3. Zásady jsou pravidelně aktualizovány a znovu schváleny - jednou ročně od data schválení předchozí verze Zásad.

8.4. Zásady lze aktualizovat a znovu schválit dříve, než je lhůta uvedená v bodě 8.3 Pravidel, a to v důsledku změn:

8.4.1. Regulovat právní akty v oblasti osobních údajů.

8.4.2. Do místních regulačních a individuálních aktů společnosti upravujících organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů.

9. Odpovědnost

9.1. Osoby, které se provinily porušením pravidel upravujících zpracování a ochranu osobních údajů, odpovídají podle zákonů Ruské federace, místních aktů společnosti a smluv upravujících právní vztahy společnosti s třetími stranami..

Konstruktor politiky zpracování osobních údajů

Vyplňte pole a získejte zdarma ukázkový dokument ochrany osobních údajů

Proč potřebujeme zásady pro zpracování osobních údajů na webu?

Pokud má váš web nějakou formu sběru dat - zpětná vazba, předplatné zpravodaje, registrace nebo osobní účet, považuje se to za zpracování osobních údajů. V takovém případě jste povinni získat souhlas se zpracováním osobních údajů a odeslat odkaz na své zásady týkající se zpracování osobních údajů, aby se s nimi osoba mohla seznámit, souhlasit a teprve poté vás informovat o svých údajích.

Vytvořte ukázkový dokument pomocí konstruktoru, v případě potřeby jej opravte, umístěte text na samostatnou stránku webu a do formuláře pro příjem dat vložte odkaz na tuto stránku..

Adresa místa, kde se shromažďují osobní údaje:

Adresa stránky, na které jsou umístěny zásady zpracování osobních údajů:

Celé jméno nebo název organizace:

Provozovatel osobních údajů (majitel webu) pro komunikaci:

Zkontrolujte shromažďovaná data:

Uveďte účel zpracování osobních údajů:

Ukázka zásad ochrany osobních údajů

Zásady zpracování osobních údajů

1. Obecná ustanovení

Tato politika zpracování osobních údajů byla vypracována v souladu s požadavky federálního zákona ze dne 27. července 2006. № 152-ФЗ „O osobních údajích“ a určuje postup zpracování osobních údajů a opatření k zajištění bezpečnosti osobních údajů Mikhailov Ivan Sergeevich (dále jen „Provozovatel“).

  1. 1.1. Provozovatel stanoví jako nejdůležitější cíl a podmínku provádění svých činností dodržování lidských a občanských práv a svobod při zpracování svých osobních údajů, včetně ochrany práv na soukromí, osobních a rodinných tajemství..
  2. 1.2. Zásady tohoto Provozovatele týkající se zpracování osobních údajů (dále jen „Zásady“) se vztahují na všechny informace, které Provozovatel může získat o návštěvnících webových stránek https://thismywebsite.com.
2. Základní pojmy použité v politice
  1. 2.1. Automatizované zpracování osobních údajů - zpracování osobních údajů pomocí výpočetní techniky;
  2. 2.2. Blokování osobních údajů - dočasné ukončení zpracování osobních údajů (s výjimkou případů, kdy je zpracování nezbytné k vyjasnění osobních údajů);
  3. 2.3. Web - sada grafických a informačních materiálů a počítačových programů a databází, které zajišťují jejich dostupnost na internetu na adrese https://thismywebsite.com;
  4. 2.4. Informační systém osobních údajů - soubor osobních údajů obsažených v databázích a informačních technologií a technických prostředků, které zajišťují jejich zpracování;
  5. 2.5. Depersonalizace osobních údajů - akce, díky nimž je nemožné určit, bez použití dalších informací, vlastnictví osobních údajů konkrétnímu uživateli nebo jinému subjektu osobních údajů;
  6. 2.6. Zpracování osobních údajů - jakákoli akce (operace) nebo soubor akcí (operací) prováděné pomocí automatizačních nástrojů nebo bez jejich použití s ​​osobními údaji, včetně shromažďování, zaznamenávání, systematizace, akumulace, ukládání, vyjasňování (aktualizace, změna), extrakce, použití, přenos (distribuce, poskytování, přístup), depersonalizace, blokování, vymazání, zničení osobních údajů;
  7. 2.7. Provozovatel - státní orgán, obecní úřad, právnická osoba nebo fyzická osoba, samostatně nebo společně s dalšími osobami, které organizují a (nebo) zpracovávají osobní údaje, jakož i určují účely zpracování osobních údajů, složení zpracovávaných osobních údajů, prováděné činnosti (operace) s osobními údaji;
  8. 2.8. Osobní údaje - veškeré informace týkající se přímo nebo nepřímo konkrétního nebo identifikovatelného uživatele webu https://thismywebsite.com;
  9. 2.9. Uživatel - jakýkoli návštěvník webové stránky https://thismywebsite.com;
  10. 2.10. Poskytování osobních údajů - akce zaměřené na zpřístupnění osobních údajů určité osobě nebo určitému okruhu osob;
  11. 2.11. Šíření osobních údajů - jakékoli akce zaměřené na zpřístupnění osobních údajů do nekonečného okruhu osob (přenos osobních údajů) nebo na seznámení s osobními údaji neomezeného počtu osob, včetně zveřejnění osobních údajů v médiích, zveřejnění v informačních a telekomunikačních sítích nebo poskytnutí přístupu k jiným osobním údajům;
  12. 2.12. Přeshraniční přenos osobních údajů - přenos osobních údajů na území cizího státu zahraničnímu státnímu orgánu, zahraniční fyzické nebo zahraniční právnické osobě;
  13. 2.13. Zničení osobních údajů - veškeré kroky, na jejichž základě jsou osobní údaje neodvolatelně zničeny, s nemožností dalšího obnovení obsahu osobních údajů v informačním systému osobních údajů a (nebo) jsou zničeny materiální nosiče osobních údajů..
3. Provozovatel může zpracovat následující osobní údaje Uživatele
  1. 3.1. Celé jméno;
  2. 3.2. Telefonní číslo;
  3. 3.3. Emailová adresa;
  4. 3.4. Stránka také shromažďuje a zpracovává anonymizovaná data o návštěvnících (včetně souborů cookie) pomocí internetových statistických služeb (Yandex Metrica a Google Analytics a další).
  5. 3.5. Výše uvedené údaje, dále označované jako Zásady, jsou spojeny obecným pojmem Osobní údaje..
4. Účely zpracování osobních údajů
  1. 4.1. Účelem zpracování osobních údajů Uživatele je uzavření, plnění a ukončení občanskoprávních smluv; poskytování přístupu uživateli ke službám, informacím nebo materiálům obsaženým na webových stránkách https://thismywebsite.com; vyjasnění detailů objednávky.
  2. 4.2. Provozovatel má také právo zasílat Uživateli oznámení o nových produktech a službách, speciálních nabídkách a různých akcích. Uživatel může vždy odmítnout přijímat informační zprávy zasláním e-mailu Provozovateli na [email protected] s označením „Odmítnutí oznámení o nových produktech a službách a speciálních nabídkách“.
  3. 4.3. Anonymizovaná uživatelská data shromážděná pomocí internetových statistických služeb se používají ke shromažďování informací o akcích uživatelů na webu, ke zlepšení kvality webu a jeho obsahu.
5. Právní základ pro zpracování osobních údajů
  1. 5.1. Provozovatel zpracovává osobní údaje Uživatele pouze tehdy, jsou-li vyplněny a / nebo zaslány uživatelem samostatně prostřednictvím zvláštních formulářů umístěných na webových stránkách https://thismywebsite.com. Vyplněním příslušných formulářů a / nebo zasláním svých osobních údajů Provozovateli Uživatel souhlasí s těmito zásadami.
  2. 5.2. Provozovatel zpracovává anonymizovaná data o uživateli, pokud je to povoleno v nastavení prohlížeče uživatele (je povoleno ukládání cookies a používání technologie JavaScript).
6. Postup pro shromažďování, uchovávání, přenos a jiné typy zpracování osobních údajů

Bezpečnost osobních údajů zpracovávaných Provozovatelem je zajištěna implementací právních, organizačních a technických opatření nezbytných k úplnému splnění požadavků současné legislativy v oblasti ochrany osobních údajů.

  1. 6.1. Provozovatel zajišťuje bezpečnost osobních údajů a přijímá veškerá možná opatření k vyloučení přístupu k osobním údajům neoprávněných osob.
  2. 6.2. Osobní údaje uživatele nebudou za žádných okolností nikdy předávány třetím osobám, s výjimkou případů souvisejících s prováděním stávajících právních předpisů.
  3. 6.3. V případě nepřesností osobních údajů je Uživatel může aktualizovat samostatně zasláním oznámení Provozovateli na jeho e-mailovou adresu Provozovatele [email protected] s označením „Aktualizace osobních údajů“.
  4. 6.4. Doba zpracování osobních údajů je neomezená. Uživatel může kdykoli odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů zasláním oznámení Provozovateli e-mailem na e-mailovou adresu Provozovatele [email protected] označenou „Zrušení souhlasu se zpracováním osobních údajů“.
7. Přeshraniční přenos osobních údajů
  1. 7.1. Před zahájením přeshraničního přenosu osobních údajů je provozovatel povinen zajistit, aby cizí stát, na jehož území má osobní údaje předávat, poskytoval spolehlivou ochranu práv subjektů osobních údajů.
  2. 7.2. Přeshraniční přenos osobních údajů na území cizích států, které nesplňují výše uvedené požadavky, lze provést pouze v případě písemného souhlasu subjektu osobních údajů pro přeshraniční přenos jeho osobních údajů a / nebo uzavření dohody, jejíž je subjekt osobních údajů stranou..

Zásady zpracování osobních údajů

POLITIKA PRO ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A REALIZOVANÝCH POŽADAVKŮ NA OCHRANU OSOBNÍCH ÚDAJŮ V MINISTERSTVĚ KONSTRUKCE A BYDLENÍ A ZAŘÍZENÍ

1. PODMÍNKY A DEFINICE

Osobní údaje - veškeré informace týkající se přímo nebo nepřímo konkrétní nebo identifikovatelné osoby (subjektu osobních údajů).

Provozovatel (osobních údajů) - státní orgán, obecní úřad, právnická osoba nebo jednotlivec, samostatně nebo společně s dalšími osobami organizujícími a (nebo) zpracovávajícími osobní údaje, jakož i určení účelu zpracování osobních údajů, složení osobních údajů, které mají být zpracovány, jednání ( operace) provedené s osobními údaji.

Zpracování osobních údajů - jakákoli akce (operace) nebo soubor akcí (operací) prováděné pomocí automatizačních nástrojů nebo bez jejich použití s ​​osobními údaji, včetně shromažďování, zaznamenávání, systematizace, akumulace, ukládání, vyjasňování (aktualizace, změna), extrakce, použití, přenos (distribuce, poskytování, přístup), depersonalizace, blokování, vymazání, zničení osobních údajů.

Automatizované zpracování osobních údajů - zpracování osobních údajů pomocí výpočetní techniky.

Informační systém osobních údajů - soubor osobních údajů obsažených v databázích a zajišťující jejich zpracování informačních technologií a technických prostředků.

Depersonalizace osobních údajů - akce, díky nimž je nemožné určit vlastnictví osobních údajů ke konkrétnímu subjektu osobních údajů bez použití dalších informací.

Webové stránky - oficiální webové stránky Ministerstva stavebnictví, bydlení a komunálních služeb Ruské federace.

„Správa webu“ (dále jen „Správa“) - zaměstnanci oprávnění spravovat web Ministerstva výstavby a bydlení a veřejných služeb Ruské federace, kteří organizují a (nebo) zpracovávají osobní údaje a také určují účely zpracování osobních údajů, složení osobních údajů, které mají být zpracovány., akce (operace) prováděné s osobními údaji.

„Uživatelem webu Ministerstva výstavby a bydlení a veřejných služeb Ruské federace“ (dále jen „Uživatel“) je osoba, která má přístup na web Ministerstva výstavby a bydlení a veřejných služeb Ruské federace prostřednictvím internetu a používá informace, materiály a produkty z webu Ministerstva výstavby a bydlení veřejné služby Ruské federace.

„Cookies“ je malá část dat odeslaných webovým serverem a uložená v počítači uživatele, který webový klient nebo webový prohlížeč odesílá na webový server pokaždé v požadavku HTTP, když se pokouší otevřít stránku příslušného webu..

„IP adresa“ - jedinečná síťová adresa uzlu v počítačové síti, prostřednictvím které uživatel získá přístup k webu.

2. OBECNÁ USTANOVENÍ

Tato politika (dále jen „politika“) stanoví postup zpracování osobních údajů a opatření k zajištění bezpečnosti osobních údajů na Ministerstvu stavebnictví a bytových a komunálních služeb Ruské federace (dále jen „ministerstvo“) a na Stránce za účelem ochrany práv a svobod osoby a občana při zpracování jejich osobních údajů. data.

2.1. Tato politika se vyznačuje následujícími vlastnostmi:

  • Zveřejňuje metody a zásady zpracování osobních údajů, práva a povinnosti ministerstva při zpracování osobních údajů, práva subjektů osobních údajů a zahrnuje také požadavky zavedené ministerstvem za účelem zajištění bezpečnosti osobních údajů při jejich zpracování.
  • Je veřejně přístupným dokumentem, který prohlašuje koncepční základy činnosti ministerstva v oblasti zpracování a ochrany osobních údajů.

2.2. Používáním stránek uživatelem se rozumí přijetí těchto zásad ochrany osobních údajů a podmínek zpracování osobních údajů uživatele.

2.3. V případě nesouhlasu s podmínkami Zásady ochrany osobních údajů musí Uživatel přestat používat Stránku.

2.4. Tyto zásady ochrany osobních údajů se vztahují na web. Ministerstvo výstavby Ruska nekontroluje a nenese odpovědnost za weby třetích stran, na které může uživatel kliknout na odkazy dostupné na těchto stránkách..

3. LEGISLATIVNÍ A OSTATNÍ REGULAČNÍ PRÁVNÍ AKTY RUSKÉ FEDERACE V SOULADU S KTERÝM JE STANOVENA POLITIKA ZPRACOVÁNÍ OSOB V MINISTERSTVĚ KONSTRUKCE A BYDLENÍ RUSKÉ SPOLEČENSTVÍ FEDERACE

3.1. Zásady zpracování osobních údajů na ministerstvu jsou stanoveny v souladu s následujícími právními předpisy:

  • Zákoník práce Ruské federace;
  • Federální zákon ze dne 27. července 2006 č. 152-FZ „O osobních údajích“;
  • Vyhláška prezidenta Ruské federace ze dne 6. března 1997 č. 188 „O schválení Seznamu důvěrných informací“;
  • Usnesení vlády Ruské federace ze dne 15. září 2008 č. 687 „Schválení nařízení o specifikách zpracování osobních údajů prováděných bez použití automatizačních nástrojů“;
  • Vyhláška vlády Ruské federace ze dne 6. července 2008 č. 512 „O schválení požadavků na nosiče biometrických osobních údajů a technologií pro ukládání těchto údajů mimo informační systémy osobních údajů“;
  • Vyhláška vlády Ruské federace ze dne 1. listopadu 2012 č. 1119 „O schválení požadavků na ochranu osobních údajů při jejich zpracování v informačních systémech osobních údajů“;
  • Vyhláška FSTEC Ruska č. 55, FSB Ruska č. 86, ministerstvo informačních technologií a komunikací Ruska č. 20 ze dne 13. února 2008 „o schválení postupu klasifikace informačních systémů osobních údajů“;
  • Vyhláška FSTEC Ruska ze dne 18. února 2013 č. 21 „O schválení složení a obsahu organizačních a technických opatření k zajištění bezpečnosti osobních údajů při jejich zpracování v informačních systémech osobních údajů“;
  • Nařízení Roskomnadzor ze dne 5. září 2013 č. 996 „O schválení požadavků a metod pro anonymizaci osobních údajů“;
  • Vyhláška Ministerstva výstavby Ruska ze dne 30. ledna 2019 č. 61 / pr „O osobních údajích na Ministerstvu výstavby, bydlení a veřejných služeb Ruské federace“;
  • Další regulační právní akty Ruské federace a regulační dokumenty pověřených vládních orgánů.

4. ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

4.1. Ministerstvo jako provozovatel osobních údajů zpracovává osobní údaje zaměstnanců ministerstva a dalších subjektů osobních údajů, kteří nejsou v pracovním styku s ministerstvem..

4.2. Zpracování osobních údajů na ministerstvu se provádí na základě těchto zásad:

  • zákonnost a spravedlivý základ;
  • omezení zpracování osobních údajů za účelem dosažení konkrétních, předem stanovených a legitimních cílů;
  • zabránění zpracování osobních údajů neslučitelných s účely shromažďování osobních údajů;
  • zabránění sjednocení databází obsahujících osobní údaje, jejichž zpracování se provádí za účelem vzájemně neslučitelnými;
  • zpracovávat pouze ty osobní údaje, které splňují účel jejich zpracování;
  • soulad obsahu a objemu zpracovávaných osobních údajů se stanovenými cíli zpracování;
  • zabránění zpracování nadbytečných osobních údajů v souvislosti s uvedenými účely jejich zpracování;
  • zajištění přesnosti, dostatečnosti a relevance osobních údajů ve vztahu k účelům zpracování osobních údajů;
  • zničení nebo depersonalizace osobních údajů při dosažení cílů jejich zpracování nebo v případě ztráty potřeby dosáhnout těchto cílů, pokud federální zákon nestanoví jinak.

4.3. Osobní údaje zpracovává ministerstvo za účelem:

  • zajištění dodržování Ústavy Ruské federace, legislativních a jiných regulačních právních aktů Ruské federace, místních regulačních aktů ministerstva;
  • provádění pravomocí, funkcí a povinností uložených ministerstvu právními předpisy Ruské federace, včetně poskytování osobních údajů orgánům veřejné moci, penzijnímu fondu Ruské federace, Fondu sociálního zabezpečení Ruské federace, Federálnímu fondu povinného zdravotního pojištění a jinému státu orgány;
  • úprava pracovněprávních vztahů se zaměstnanci ministerstva (pomoc při zaměstnávání, školení a povýšení, zajištění osobní bezpečnosti, sledování množství a kvality vykonávané práce, zajištění bezpečnosti majetku);
  • provádění práv a oprávněných zájmů ministerstva v rámci provádění činností stanovených v chartě a dalších místních předpisech nebo třetích osob nebo dosažení společensky významných cílů;
  • poskytovat zaměstnancům ministerstva a jejich rodinným příslušníkům dodatečné záruky a náhrady, včetně nestátního důchodového zabezpečení, dobrovolného zdravotního pojištění, lékařské péče a jiných druhů sociálního zabezpečení;
  • ochrana života, zdraví nebo jiných životně důležitých zájmů subjektů osobních údajů;
  • příprava, uzavření, plnění a ukončení smluv s protistranami;
  • zajištění přístupu a režimů uvnitř zařízení na ministerstvu;
  • tvorba referenčních materiálů pro interní informační podporu činnosti ministerstva;
  • pro jiné právní účely.

4.4. Zpracování osobních údajů na ministerstvu se provádí těmito způsoby:

  • neautomatizované zpracování osobních údajů;
  • automatizované zpracování osobních údajů s přenosem informací získaných prostřednictvím informačních a telekomunikačních sítí;
  • smíšené zpracování osobních údajů.

4.5. Osobní údaje Uživatele webu povolené ke zpracování na základě těchto Zásad jsou poskytovány Uživatelem vyplněním formulářů na Stránce a obsahují následující informace:

  • Celé jméno
  • Emailová adresa
  • telefonní číslo
  • informace o spoluautorovi
  • pozice
  • adresa (město)

4.5.1 Ministerstvo výstavby Ruska chrání data, která jsou automaticky přenášena při návštěvě stránek:

  • IP adresa
  • informace ze souborů cookie
  • informace prohlížeče
  • doba přístupu;
  • referrer (adresa předchozí stránky).

4.5.2. Zakázání cookies může mít za následek nemožnost přístupu k částem webu.

4.5.3. Ministerstvo výstavby Ruska shromažďuje statistiky o IP adresách svých návštěvníků. Tyto informace se používají k prevenci, identifikaci a řešení technických problémů..

4.5.4 Veškeré další osobní údaje, které nejsou uvedeny výše (historie návštěv, použité prohlížeče, operační systémy atd.), Podléhají bezpečnému skladování a nešíření, s výjimkou případů uvedených v bodech 4.5. 5.2. těchto Zásad ochrany osobních údajů.

5. ZPŮSOBY A PODMÍNKY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH INFORMACÍ

5.1. Zpracování osobních údajů Uživatele se provádí bez jakéhokoli časového omezení, jakýmkoli zákonným způsobem, včetně v informačních systémech osobních údajů pomocí automatizačních nástrojů nebo bez použití těchto nástrojů.

5.2. Osobní údaje Uživatele mohou být předávány oprávněným orgánům státní moci Ruské federace pouze z důvodů a způsobem stanoveným právními předpisy Ruské federace..

5.3. Administrace přijímá nezbytná organizační a technická opatření k ochraně osobních údajů Uživatele před neoprávněným nebo náhodným přístupem, zničením, úpravou, blokováním, kopírováním, distribucí a dalšími protiprávními činy třetích osob..

5.4. Administrace společně s Uživatelem přijímá veškerá nezbytná opatření, aby zabránila ztrátám nebo jiným negativním důsledkům způsobeným ztrátou nebo zveřejněním osobních údajů Uživatele..

6. PRÁVA SUBJEKTŮ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

6.1. Subjekt osobních údajů má právo na informace o zpracování jeho osobních údajů ministerstvem.

6.2. Subjekt osobních údajů má právo požadovat, aby ministerstvo své osobní údaje vyjasnilo, zablokovalo nebo zničilo, pokud jsou neúplné, zastaralé, nepřesné, nezákonně získané nebo je nelze považovat za nezbytné pro uvedený účel zpracování, jakož i přijmout zákonná opatření k ochraně jejich osobních údajů. že jo.

6.3. Právo subjektu osobních údajů na přístup k jeho osobním údajům může být omezeno v souladu s federálními zákony, včetně případů, kdy přístup subjektu k jeho osobním údajům porušuje práva a legitimní zájmy třetích osob..

6.4. Za účelem uplatnění a ochrany svých práv a oprávněných zájmů má subjekt osobních údajů právo obrátit se na ministerstvo. Ministerstvo projednává případná odvolání a stížnosti subjektů osobních údajů, důkladně vyšetřuje skutečnosti porušení a přijímá veškerá nezbytná opatření k jejich okamžitému odstranění, potrestání pachatelů a urovnání sporů a konfliktních situací v přípravném řízení.

6.5. Subjekt osobních údajů má právo odvolat se proti jednání nebo nečinnosti ministerstva tím, že se obrátí na pověřený orgán pro ochranu práv subjektů osobních údajů..

6.6. Subjekt osobních údajů má právo na ochranu svých práv a oprávněných zájmů, včetně náhrady za ztráty a / nebo náhrady za morální škodu u soudu.

7. OPATŘENÍ PRO ZABEZPEČENÍ BEZPEČNOSTI OSOBNÍCH ÚDAJŮ

7.1. Při zpracování osobních údajů ministerstvo přijímá veškerá nezbytná zákonná, organizační a technická opatření k jejich ochraně před neoprávněným nebo náhodným přístupem, zničením, úpravou, blokováním, kopírováním, poskytováním, distribucí a před dalšími nezákonnými činnostmi ve vztahu k nim. Zajištění bezpečnosti osobních údajů je dosaženo zejména těmito způsoby:

  • Jmenování osoby odpovědné za organizaci zpracování a zajištění bezpečnosti osobních údajů na ministerstvu.
  • Přijetí místních předpisů a dalších dokumentů v oblasti zpracování a ochrany osobních údajů.
  • Uplatňování organizačních a technických opatření k zajištění bezpečnosti osobních údajů při jejich zpracování v informačních systémech osobních údajů nezbytných ke splnění požadavků na ochranu osobních údajů.
  • Provádění vnitřní kontroly a / nebo auditu souladu se zpracováním osobních údajů s federálním zákonem ze dne 27. července 2006 č. 152-FZ „O osobních údajích“ a regulačních právních aktů přijatých v souladu s tím, požadavky na ochranu osobních údajů, místní akty ministerstva.
  • Seznámení zaměstnanců ministerstva, kteří přímo zpracovávají osobní údaje, s ustanoveními právních předpisů Ruské federace o osobních údajích, včetně požadavků na ochranu osobních údajů, místních zákonů týkajících se zpracování osobních údajů a / nebo školení těchto zaměstnanců.
  • Odhalení skutečností neoprávněného přístupu k osobním údajům a přijetí příslušných opatření.
  • Kontrola opatření přijatých k zajištění bezpečnosti osobních údajů a úrovně ochrany informačních systémů osobních údajů.
  • Další opatření stanovená právními předpisy Ruské federace v oblasti osobních údajů.

Tato politika se může změnit, doplnit v případě přijetí nových legislativních aktů a zvláštních předpisů o zpracování a ochraně osobních údajů.

Odpovědnost zaměstnanců ministerstva, kteří mají přístup k osobním údajům za nedodržení požadavků pravidel upravujících zpracování a ochranu osobních údajů, je stanovena v souladu s právními předpisy Ruské federace.