Názory lékařů na virtuální kolonoskopii a pacientů, kteří ji již podstoupili

Recenze lékařů a pacientů o virtuální kolonoskopii střeva jsou polarně odlišné. Jeden je spokojen s diagnózou, druhý nevidí žádné pozitivní aspekty. Abychom pochopili tento problém, nejprve vám řekneme, co je to postup, jak to jde a jaké výsledky to přináší. A pak budeme analyzovat hodnocení lékařů a pacientů.

Jedná se o neinvazivní (bez pronikání do orgánových) výzkumných metod využívajících počítačovou tomografii s dalším softwarovým zpracováním obrazů a modelováním střevního modelu. To znamená, že pacientovo břicho je snímáno tomografem, který pořizuje řadu obrazů těla. Fotografie jsou pořizovány pomocí rentgenového záření.

Přijaté informace dále zpracovává speciální program. Na základě principu 3D modelování je objemový obraz střeva vytvořen ze sekcí vrstva po vrstvě. Varhany jsou nyní viditelné zvenku (včetně okolních prvků). A také se ukáže, že bude provedeno vyšetření zevnitř, protože k tomu dojde u skutečné kolonoskopie. Bude však modelována sliznice, lékař neuvidí zánět nebo povrchové změny. Lze však detekovat polypy o velikosti 8-10 mm.

Pozornost! Virtuální diagnostika je jen jedním z několika způsobů, jak zkontrolovat střeva bez kolonoskopie.

Přestože je postup neinvazivní, je příprava studie nezbytná stejným způsobem. Nejprve po dobu 3–5 dnů pacient dodržuje pravidla strava bez strusky a poté den před očištěním orgánu pomocí speciálního projímadla. CT je prováděno pod podmínkou prázdného střeva, to je jediný způsob, jak získat spolehlivé výsledky.

Postup při virtuální kolonoskopii:

  1. Pacient mění oblečení. Dolní část těla je ponechána otevřená, takže je vhodné použít kolonoskopii kraťasy nebo kalhotky. Prodávají se v lékárně.
  2. Osoba se položí na lože tomografu na bok s ohnutými koleny.
  3. Řiť je léčen antiseptiky.
  4. Zasuňte špičku speciálního čerpadla do řiti.
  5. Naplňte orgán plynem (oxid uhličitý). Použijte objem 3 litry.
  6. Rozviňte gauč do tomografu tak, aby byl skener umístěn na úrovni břicha.
  7. Zkontrolujte pomocí CT, zda jsou střevní stěny dostatečně narovnány, v případě nedostatku je přidán plyn.
  8. Pořizujte snímky, někdy je subjekt požádán o změnu polohy těla.
  9. Na konci zákroku lékař pomocí plynové trubice ulevuje pacientovi od umělého otoku.
  10. Do 20-60 minut program zpracová výsledky a osoba dostane disk s diagnostickým záznamem.

Pozornost! Vysoce kvalitní čištění střev před CT skenem je důležitější než příprava na kolonoskopii. Protože zbytky tráveného jídla na CT mohou být zaměněny za nádor.

Radiolog, který pracuje přímo v místnosti CT, bude samozřejmě hovořit o mnoha výhodách metody. A bude mít pravdu. Především však při zkoumání střev je správnější začít s informativními výsledky virtuální diagnostiky ve srovnání se skutečnou kolonoskopií.

Lékaři-proktologové, kteří se přímo zabývají střevními problémy, stále doporučují podstoupit endoskopický postup, protože tato možnost má následující výhody:

  • Kamera vidí sliznici „vlastníma očima“. Najděte oblasti zánětu, trhlin, nekrózy, spinocelulárního karcinomu, vředů a dalších problémů;
  • Polypy jsou viditelné i v malých velikostech, na rozdíl od virtuálních CT;
  • Formace se okamžitě odstraní a provede se také biopsie atypických tkání;
  • Skutečná kolonoskopie je dnes jediným způsobem, jak zabránit rakovině střev. Protože se z polypu může vyvinout zhoubný nádor.

Tomografie má také výhody:

  • Vyšetření střev z vnější strany, jakož i okolních orgánů, kde možná leží příčina malátnosti;
  • Pokud pacient nemá vážné problémy ve specifikovaném orgánu, pak virtuální diagnostika pomůže zajistit, aby neexistovaly žádné patologie bez endoskopického zásahu;
  • CT scan vůbec neublíží, ale je nepříjemné, když je dutina čerpána plynem.

Pozornost! Dříve jsme se již zabývali otázkou, zda je lepší MRI nebo kolonoskopie střeva.

Kdy může a nemůže udělat kolonoskopii: indikace a kontraindikace pro studii

Vyšetření střeva během kolonoskopie dává odborníkovi příležitost vizuálně posoudit sliznici a provádět drobné operace. Pro kolonoskopii však existuje řada kontraindikací, které lze rozdělit na absolutní a relativní.

Proč a jakým lékařem je předepsána kolonoskopie?

Indikace pro vedení

Typické důsledky a komplikace

Stojí za to udělat kolonoskopii: klady a zápory

Kolik stojí výzkum?

Komentáře a recenze

Proč a jakým lékařem je předepsána kolonoskopie?

Kolonoskopický postup je předepsán v případě potřeby:

  • stanovení stavu stěn tlustého střeva;
  • včasná diagnostika;
  • předepisování léčby nemocí tohoto orgánu.

Studie se provádí, když si pacient stěžuje na poruchu střeva a může ji předepsat několik specialistů:

  1. Nejčastěji je lékařem, který předepisuje kolonoskopii, proktolog. Je na něm, že se musíte obrátit, když se objeví příznaky, které naznačují střevní patologie. O určení postupu rozhoduje lékař na základě informací získaných od pacienta a jeho vlastní hmatové a vizuální údaje během vyšetření..
  2. Pokud pacient konzultoval terapeuta nebo gastroenterologa se stížnostmi na závažné onemocnění střev, mohou tito specialisté předepsat kolonoskopii..
  3. Onkolog s alarmujícími indikátory v procesu celkového vyšetření pacienta se může také stát lékařem, který předepsal vyšetření střev pomocí kolonoskopu.
  4. Se snížením hladin hemoglobinu bez zjevného důvodu může hematolog podezření na skryté krvácení ve střevě a doporučit podstoupit zákrok.

Indikace pro vedení

Pro diagnostické účely se kolonoskopie provádí v několika případech:

  • neustálé nepohodlí a bolest v břišní dutině;
  • bolest v anální oblasti;
  • podezření na střevní obstrukci;
  • hnis a výtok sliznice ze střeva;
  • nestabilní stolice (střídavý průjem a průjem);
  • porušení střevní motility (pravidelná zácpa);
  • ostrý nepřiměřený úbytek na váze;
  • Crohnova nemoc;
  • přítomnost predispozice k rakovinným nádorům;
  • anémie neznámé etiologie;
  • vysoká teplota;
  • nespecifická ulcerativní kolitida;
  • krvácení do střev;
  • vzorkování tkáně pro výzkum, když jsou detekovány novotvary různých etiologií;
  • stopy krve v obsahu distálního tlustého střeva;
  • neuspokojivé výsledky vyšetření střeva jinými metodami;
  • plánovaná gynekologická operace.

Procedura může být předepsána pro terapeutické účely:

  • odstranění cizího tělesa;
  • elektrokoagulace polypů;
  • zastavení střevního krvácení;
  • odstranění malých benigních novotvarů;
  • obnovení průchodnosti tlustého střeva.

Někdy je kolonoskopie předepsána dodatečně po sigmoidoskopii - k objasnění diagnózy. U osob starších 50 let je postup pro preventivní účely uveden ročně.

Video vypráví o kolonoskopickém postupu, kdo jej musí podstoupit a kdy. Fotografoval kanál „Život je skvělý!“.

Absolutní kontraindikace

Indikace, pro které by se kolonoskopie neměla provádět za žádných okolností:

  1. Akutní hnisavý zánět v dutině břišní (peritonitida). Stav, ve kterém je nutný nouzový provoz. Zpoždění ve studii může způsobit prudké zhoršení a vést ke smrti pacienta.
  2. Stav šoku s prudkým poklesem krevního tlaku. Složitá kolonoskopická procedura v tomto stavu je nepřijatelná..
  3. Vážné srdeční problémy - infarkt myokardu, akutní ischemická choroba srdeční. Tyto nemoci samy o sobě představují hrozbu pro život pacienta. Riziko závažných komplikací je mnohem vyšší než odhadovaný přínos studie.
  4. Ischemická nebo ulcerózní kolitida v rychlé formě. Provedení postupu v tomto stavu může vést k narušení integrity střevních stěn.
  5. Ruptura střeva s uvolněním obsahu do břišní dutiny. K prevenci krvácení je nutná neodkladná operace. Endoskopické vyšetření není možné.
  6. Těhotenství. Tento postup je hrozbou pro život plodu.
  7. Plicní a srdeční selhání poslední fáze. Vážné poruchy oběhu v takových podmínkách vyžadují lékařskou péči a neumožňují různé manipulace s pacientem..

Relativní omezení

Podmínky, za nichž postup nemusí přinést požadovaný výsledek, jsou relativní:

  1. Vnitřní krvácení. Hromadění krve v břišní dutině a tlustém střevě neumožňuje vizuální vyšetření.
  2. Nedávno provedené břišní operace na pobřišnici. Při kolonoskopii existuje riziko poškození hojivých šicích materiálů.
  3. Divertikulitida. Někdy protahování střeva, charakteristické pro tuto patologii, ztěžuje průchod endoskopu a znemožňuje shromažďování nezbytných informací..
  4. Inguinální nebo pupeční kýla. V některých případech bolestivý stav a omezená průchodnost pro kolonoskop v případě prolapsu střevní smyčky neumožňuje považovat postup za účelný.
  5. Umělá srdeční chlopně u pacienta. Vyšetření je odloženo na konec antibiotické terapie, aby se vyloučila možnost infekce chlopně.
  6. Špatná příprava. V přítomnosti i malého množství stolice ve střevě mohou být výsledky endoskopie zkreslené.

Faktory, podle nichž lékař určí vhodnost postupu:

  • anální trhliny;
  • adheze;
  • zvýšená tělesná teplota;
  • dolichosigma.

Pokud vysvětlení lékaře o průběhu postupu neovlivní rozhodnutí pacienta a následuje kategorické odmítnutí, kolonoskopie se neprovádí. V některých případech se vyšetření během menstruace nedoporučuje. Specialista může při hodnocení celkového stavu pacienta studii odložit, i když neexistují zjevné kontraindikace.

Typické důsledky a komplikace

Složité endoskopické vyšetření, v některých případech neprochází bez následků, mezi něž patří:

  • nadýmání kvůli zbytkům vzduchu vstřikovaného do střev;
  • bolest a spastické kontrakce po odstranění růstů a nádorů;
  • bolesti hlavy;
  • nepříjemný pocit nepohodlí v epigastriu;
  • zvracení;
  • průjem;
  • zvýšení teploty;
  • bolestivé pocity způsobené malým poškozením sliznice v důsledku nepřesného zavedení endoskopu.

Kromě toho může kolonoskopické vyšetření způsobit závažné komplikace:

  1. Porušení integrity střevních stěn (perforace). Současně obsah střeva proudí do břišní dutiny a může vést k hnisavému zánětu. Zhoršení po vyšetření je signálem pro okamžitou lékařskou pomoc..
  2. Vzhled krvácení. Po terapeutické kolonoskopii k odstranění růstu a novotvarů může pacient krvácet. Rizikovou skupinou jsou především děti a starší lidé kvůli tenkým stěnám střeva. Krvácení může začít okamžitě nebo 5-7 dní po zákroku.

Ve velmi vzácných případech je možné:

  • dysfunkce dýchacího systému v důsledku nesprávné anestézie;
  • infekce různými chorobami (HIV, hepatitida);
  • prasklá slezina.

Chcete-li se vyhnout komplikacím během kolonoskopie, musíte dodržovat pokyny lékaře a vybrat ověřené lékařské zařízení..

Stojí za to udělat kolonoskopii: klady a zápory

Argumenty proti kolonoskopii zahrnují:

  • bolestivé pocity;
  • invazivní schopnost;
  • možnost zranění;
  • závislost na vlastnostech anatomické struktury.

Při správné přípravě a vysoce profesionálním jednání je však postup bezbolestný, rizika jsou minimalizována.

Průzkum umožňuje:

  • diagnostikovat nemoci tlustého střeva v rané fázi;
  • vizuálně posoudit stav sliznice a střevních stěn;
  • v případě potřeby provádějte terapeutické manipulace.

Studie je nezbytná v diagnostice kolorektálního karcinomu. Možné komplikace a řada kontraindikací nejsou důvodem k odmítnutí kolonoskopie, protože očekávané přínosy převažují nad vnímanými riziky.

Kolik stojí výzkum?

Údaje o nákladech na postup jsou uvedeny v tabulce:

KrajNákladyFirma
Moskvaod 2900 rublů."Medical Center Trustmed on Taganka"
Čeljabinskod 1500 rublů."Městská klinická nemocnice č. 1"
Krasnodarod roku 1876 rub.Regionální klinická nemocnice č. 2

FOTOGALERIE

Video

Video o výhodách kolonoskopie. Natočeno kanálem „Léčba hemoroidů“.

Dívky, které provedly kolonoskopii? Uklidnit

Nějak jsem si nemyslel))) V žádném případě se nebojte, čekejte a pijte Fortrans v kolonoskopické zemi) Fortrans je obtížné pít po druhém litru, chuť je trochu sladká, ale ne katastrofa. Takže se nebojte, nezapomeňte! Hodně štěstí, všechno může být v pořádku!

Když mi bylo 20 let, udělal jsem kolonoskopii. V práci střeva se objevily problémy kvůli nervům, jak se ukázalo později, střeva se křečila. Neměl jsem strach, protože jsem chtěl vědět, co je ve střevech.
Žádná anestézie. Nepříjemné bylo, že v důsledku rozšíření střev o vzduch došlo k nějaké kolice, která je touto hadicí foukána. Pamatuji si, že tehdy byla střeva naplněna vzduchem. Po zákroku je tedy zaručeno nadýmání)
Možná však nyní pro tento postup existují nové technologie.

Ale už víte, co tam je s vašimi střevy.

Kolonoskopické recenze lékařů

Adresa: 143423 Moskevská oblast, Krasnogorská oblast, p / o Stepanovskoe, vesnice Istra, dům 27, budovy 1 až 26

Minibusy jdou z m Tushinskaja a Krylatskoe přímo do této nemocnice. Toto je moskevská nemocnice, ale nyní byla postavena mimo moskevský okruh

Během nahrávání stačí říci, že to váš poskytovatel zdravotní péče doporučuje. Nemají rádi „nezávislost“, potřebují svědectví. Řekl jsem, že mě oční lékař doporučil a neptal jsem se nic jiného, ​​zapsali.
Také jim řekněte, že nejste rezidenti, a je velmi obtížné na ně dvakrát narazit. Zbavil jsem se toho jako malé dítě. Existují normální lékaři, docela lidští

kolonoskopie.

Komentáře uživatelů

Tento postup jsem také podstoupil na Alternativní klinice. Co mohu říci, samozřejmě, že byly obavy z postupu, myslel jsem si, že by to bylo ještě horší, když jím projdu. Ale jak se ukázalo, všechno není tak děsivé. Jsem doktorům vděčný za profesionální přístup! Všechno prošlo anestézií a všechno bylo tolerovatelné. Nakonec to nakonec potřebuji a není toho tolik, co můžete tolerovat.

Také jsem udělal kolonoskopii, pouze to je bezbolestné. Bydlím v Achinsku a v reklamě jsem slyšel, že taková služba existuje.

Bezbolestná kolonoskopie se provádí na počítačovém tomografu, je to BEZ zavedení endoskopu (jako je název této věci). Před vyšetřením jsem o ní hodně četl, to samé se nazývá virtuální kolonoskopie. Na webu kliniky je dobrý článek, kde jsem http://garmonia24.ru/?page_id=673

Jsem šťastný, po přečtení recenzí na internetu o klasické kolonoskopii jsem se strašně bál... ale tady všechno šlo velmi úspěšně, rychle a efektivně!

Dívky jsou drahé! Nebojte se kolonoskopie. Udělal jsem to dnes v celkové anestezii. Doporučuji všem, aby to dělali pod anestézií. Žádné nepříjemné pocity a dojmy. 3 dny před zákrokem jsem dodržoval striktně předepsanou dietu. Pravda, pil jsem Fortrans déle, než bylo uvedeno v pokynech (musel jsem pít dříve od 14:00 do 17:00 a do 19:00 jsem pil). Střeva však byla velmi dobře očištěna. Trochu jsem si to umyl pomerančovým džusem a nechal si kousek plátky citronu, olízl si ho jazykem. V den přípravy na kolonoskopii jsem strávil celou druhou část dne na záchodě a ve sprše (Fortrans byl velmi aktivní).

Dnes doktor Kuzněcov EO udělal kolonoskopii na klinice MEDIC CITY (2 Poltavskaya str.), Aby řekl, že se bojí neříkat nic. až k závratě. Po zákroku na okresní klinice. gastroskopie, zažil jsem silný šok a bolest. Rozhodl jsem se, že s anestézií nebudu dělat nic jiného. Děkuji, našla na internetu kliniku pro přítele. Všechno šlo do nejvyšší třídy! Žádná bolest, žádné komplikace, žádné nervy. Usnul jsem a probudil se (sedl jsem si s ním. 20 MINUT SE SWEET SLEEP) Všechno se ukázalo jako snadné a jednoduché, když jste v dobrých profesionálních rukou. Děkuji týmu ze dna mého srdce a duše. Příjemná atmosféra od recepce do kanceláře. Řekl jsem všem svým známým, kteří se těšili na mé volání... že VYSOKÁ PILOTACE PROFESIONALIZMU A PŘIPOJENÍ! PODĚKOVAT. (a také se musíte řádně připravit, jak lékaři doporučují, udělal jsem všechno správně. 3 dny přísné stravy, pouze čaj denně... a 4 litry Fortrans den předtím)

chcete sdílet po kolonoskopii! Udělal jsem to v ekologicko-lékařské službě, endoskopistka Alla Georgievna Sokolovskaya, lékařka od Boha. udělal všechno velmi pečlivě, to samozřejmě bolelo, ale. tolerantně, před 5 lety jsem se to pokusil udělat v Borovlyanech, takže ti to řeknu, nebe a zemi! přátelská sestra Katya ji ujistila, dala validol pod jazyk a všechno to začalo! v čase, dobře, asi 30 minut, jak se mi zdálo, s takovým doktorem není nic děsivého! V budoucnu doporučuji všem, doporučuji všem, aby se podrobili tomuto vyšetření, pokud vás alespoň něco v břiše vadí. Alla Georgievna! zdraví pro vás a trpělivost ve vaší tvrdé práci! PODĚKOVAT

1 gastroenterolog doporučil vyšetřit žaludek a střeva. Od dětství mám chronickou cholecystitidu a nyní je můj zánět slinivky břišní. Rozhodl jsem se, že mi to vyšetření neublíží, protože nikdy jsem nezkoumal mé tělo. Prošel jsem gastroenteroskopií velmi klidně, protože spoléhal na její zážitek ze snímání. Od dětství jsem spolkl sondu pro odběr jaterní šťávy. Obvykle, když jste sondu spolkli, chodíte s ní po dobu 1,5 hodiny, a pak ležící na vaší straně na gauči vane šťávu do zkumavek. To vše je docela přijatelné, trochu nepříjemné, ale většinou nepříjemné při polykání, když je sonda vrazena do hrdla, i když je to druhý postup, doušek a to je vše, ale chůze se sondou je nepříjemná, protože dotykem jazyka někdy způsobuje zvracující reflex a vy se jen musíte zhluboka nadechnout, a co je nejdůležitější, chovat se klidně, tzn. drž se spolu. Proto jsem klidně šel do žaludeční endoskopie. Koneckonců, v životě jsou často časy, kdy musíte být v pohodě a klidu. Například ve vodním parku, když budete plavat dolů z výšky uvnitř potrubí, potřebujete také klid mysli, protože trubky jsou úzké a uzavřený prostor naplněný vodou. A když rychle letíte dolů po potrubí, tuto vodu trochu spolknete, trochu paniky, protože sestup vyžaduje čas, a to je, když se musíte přitáhnout k sobě, jmenovitě: nelpět na stranách, protože stále se nezastavíte, musíte sjet dolů, pouze strčit ruce do krve a nic se nedá udělat, stačí se uklidnit a čekat na přistání ve vodě. A v životě existuje mnoho takových případů, kdy potřebujete sebekontrolu. Proto jsem klidně šel do gastroendoskopie. Gastroendoskopie se provádí doslova po dobu dvou minut, už ne. Ale zkumavku spolknete jako sondu a reakce je jiná. Když lékař zamíří endosop na krk, stačí dýchat ústy. Nebyl jsem na tuto funkci varován, a když mi doktor řekl, že „vdechuji“, snažil jsem se vdechnout nosem, k mému překvapení můj nos nedýchal. Vypadá to, jako by byl sevřený. Na okamžik panika o tom, co dýchat, a já automaticky vdechuji ústy, endoskop je vložen a neublíží. Po gastroendoskopii jsem musel udělat kolonoskopii.

2 Četl jsem všechno o kolonoskopii, přečetl jsem si všechny recenze, uvědomil jsem si, že postup je bolestivý, lidé křičí bolestí. A pomyslela si. Skutečnost je taková, že jsem dokonce léčil zuby anestézií a nezáleží na tom, jestli to bolí nebo neublíží, protože jsem zbabělec. No, nemohu a nechci snášet bolest, tím déle. Začal jsem tedy hledat uklidňující kolonoskopii. Četl jsem recenze, četl o drogách používaných k sedaci, četl jsem o vybavení používaném k sedaci a našel jsem pro sebe nejlepší možnost. Nevím proč, ale po přečtení o Propofolu jsem je nechtěl uklidnit. Díky bohu, existují kliniky, které uklidňují další drogy. Po přihlášení na kolonoskopii jsem začal tělo připravovat. Můj gastroenterolog mě vyděsil ze skutečnosti, že mám zácpu, protože to není normální, ve střevech mohou být polypy atd. Bála jsem se, že najednou moje fekální masa neodešla, a za týden jsem přešel na šetrnou stravu. Jedl jsem kaši a vařil kuře. Kolonoskopie byla naplánována na neděli ve 12:00 a v sobotu začala brát Fortrans. A v pátek večer na nervy, tk. Četl jsem o fortranech a kolonoskopii, napadl Zhor. Jedl jsem na noc z břicha. Myslím, že v sobotu budu hladový. Ale ne... probudil jsem se v 6 hodin a chtěl jsem jíst. Nemohu si pomoci. Čekal jsem až do 7 hodin ráno a snědl jsem mléko a chléb. A znovu šla spát. Spal jsem do 10 hodin ráno, mám pocit, že chci jíst - to je takový nervový útok před Fortransem. Opět jsem snědl mléko a chléb a šel jsem spát, rozhodl jsem se před zákrokem spát a od 14:00 jsem plánoval vzít Fortrans. Tato reakce byla pouze proto, že u některých recenzí se lidé cítili špatně, slabost. Proto jsem se rozhodl odpočívat, jak to bylo. Probudil jsem se ve 12:00 a už nechci spát, ale chci znovu jíst. Vzal jsem to a snědl, a proto jsem musel vzít Fortrans ne od 14:00, ale od 16:00.

3 Nyní o příjmu Fortrans. Jo, a recenze na internetu jsou psány o Fortrans, nemůžete nic říct, zapnul mě. Obecně je to jediný důvod, proč všechno popisuji tak pečlivě, aby negativní recenze nezaváděly ostatní lidi. Začnu v pořádku. Pokyny zaprvé neříkají, že by Fortrans měl být opil v jednom doušku. Za druhé, tento postup lze prodloužit o období. Tak proč se všichni dusí tímto Fortransem a inspirují hrůzou na internetu?

Také jsem se velmi bál, protože píšou o zvracení a slabosti ao distenzi břicha a tachykardie a teploty, Pane, co prostě nepíšou. Koupil jsem si předem citrony, mandarinky, pomerančový džus, vodu pro chov Fortrans. Hledal jsem litrové láhve s Aqua Minerale, ale všechny jsou plynové, takže jsem si koupil dvě láhve po 2 litrech. Oloupané citrony, mandarinky, nakrájejte je na malé kousky a položte je na talíře. Otevřela šťávu a nalila ji do sklenice. Potom jsem připravil třílitrový džbán, nalil do něj 2 litry minerálu Aqua a přidal 2 sáčky Fortrans, vše důkladně promíchal. Pak jsem šel do haly připravit místo. Našel jsem zajímavý program v televizi, položil na stůl ovoce a sklenici šťávy. Otevřela záchodové dveře, připravila záchodovou mísu, ručník a položila talířek rostlinného oleje. Nalila do kuchyně sklenici Fortrans a šla do haly, kde byla příjemná atmosféra. Musím říci, že od dětství piji trochu vody, jako takový ji nepotřebuji. V práci bude šálek čaje stát celý pracovní den, nikdy ho nebudu pít do konce. Vím, že musíte pít vodu až do 2 litrů denně, ale zkusil jsem to a nemůžu. To je pro mě problém, ale tady musíte vypít 4 litry. Obecně jsem začal přemýšlet a začal logicky uvažovat. Doporučuje se vypít každou sklenici během 15 - 20 minut, tj. pomalu. A účinek léku Fortrans začíná za hodinu, tj. všechno vyjde a znovu bude místo pro další část Fortrans. To mě trochu uklidnilo. Vzal jsem první doušek a ochutnal docela příjemný nápoj. A najednou jsem si myslel, že hodně pít je těžké, takže musím chodit, tzn. ne sedět, ale chodit a chodit, stejně jako jsem chodil se sondou. Takže neexistuje reflex roubíků. Začal jsem klidně chodit po bytě a popíjet si Fortransův nápoj. Udělal jsem to pomalu, ne ve spěchu, nechal jsem nápoj vstřebat do střev a začít jednat. První litr byl pro mě těžký ze zvyku, protože Moc nepiju. Šel jsem a chodil, a dokonce i tančil, protože program byl s tanci, tj. Úplně jsem zapomněl, že piju Fortrans. Nezažil jsem žádné nepříjemné pocity, nikdy jsem neměl zvracující reflexy. Chuť Fortrans mi začala připomínat mrkvovou šťávu, její sladká pachuť mě začala rodit. Zpočátku to vypadalo lehce slané a nasládlé, ale dochuť pak byla jen nasládlá a já se mi to nelíbilo. Obecně jsem vyhrál svůj první litr Fortrans za 2 hodiny.

A z nějakého důvodu se to pro mě stalo jednodušší. Mimochodem, už jsem bezpečně vyprázdnil střeva, a to nejen vodou. Potřeba je velmi měkká, stejná, když se chcete močit. Druhý litr šel rychleji, ale časem jsem se zastavil. Proč spěchat? Je nutné pít klidně, aby byl účinek. A sundal jsem sladkou pachuť s pomerančovým džusem, jen jsem si opláchl jazyk, ústa a vyplivl to. To stačilo. Nejprve jsem políbil citron, ale v zásadě nemám rád citrony a tohle není moje, ale mandarinky s nadšením. Takže šťáva je právě to. Tak jsem vypil celé Fortrans, všechny 4 litry. Klidně viděl, celou dobu v pohybu, nakonec dokonce seděl, ne rušivě, jako by mimochodem. Vypil jsem to do 24:00. Začal jsem pít v 16:00 a skončil jsem někde v 23:30, tzn. ne ve spěchu, a kde tedy spěchat? Nikdo nejezdí. A během této doby se moje střeva neustále vyprazdňovala, tzn. po každé sklenici, takže když jsem vypil poslední sklenici Fortrans, moje střeva byla úplně prázdná. Už mě neobtěžoval, ani v noci, ani ráno. Spal jsem dobře, vstal jsem v 9:30, sbalil se a šel na kolonoskopii.

4 Nyní o kolonoskopii. Skvělý sedativní postup. Radím všem. Přirozeně jsem se probudil jako obyčejné probuzení. Moje hlava není závratě, můj žaludek neublíží, cítí se, jako by se mi nic nestalo. Záběry jsou však připraveny s mými střevy, je to v pořádku.

Doktor řekl, aby se po probuzení trochu posadil na pohovky, říkají, zatímco se mi hlava točí, ale cítil jsem se skvěle. Oblékl jsem se, nabídli mi sladký čaj, vypil jsem ho, poděkoval všem a šel. Nechtěl jsem ani jít na záchod. Žádný plyn, žádná bolest - nic, jako bych nebyl v proceduře. Nechal jsem kliniku, dokonce jsem šel do obchodu s obuví, podíval se přes vhodné boty a tašku na boty. Přišel jsem domů, šel na záchod - nic! Jen čůrat, zřejmě po čaji.

Takže to je vše. Píšu to pro ty, kteří ještě neudělali nic, ale četli nejrůznější hrůzy a bojí se. Nebojte se, všechno je ve vašich rukou. Pokud pijete Fortrans jako vodku, tj. jedním douškem a spěchem, sedět u počítače nebo dokonce sedět, mačkat žaludek, pak je vám poskytnut reflex roubíku. Narovnejte si záda, chodte, zhluboka dýchejte, pomalu pijte v malých doušcích a držte Fortrans v ústech. Není děsivý. Pokud se vám chuť nelíbí, vypláchněte ústa něčím kyselým. A co je nejdůležitější, vytvořte pro sebe příjemné prostředí pro sebe, aby děti neběhly vedle vás, nezlobily vaše příbuzné, nebyli sami, jen vy a váš božský nápoj Fortrans. Pokud se cítíte dehydratovaný, pijte čistou vodu, normalizuje váš krevní tlak a výkaly rozhodně nepřidají do vašich střev. Chtěl bych říci následující o kolonoskopii. Volba je na tobě. Bojíš se? Dělejte s uklidněním, nešetřte peníze za svůj klid. Sedace je asi 2 000, není to tak drahé, necháváte více peněz v kavárnách. Hodně štěstí všem.

Kolonoskopické recenze lékařů

Zadejte své uživatelské jméno a e-mail zadaný při registraci, na který vám zašleme heslo

Centrum pro opravu a vývoj řeči

Kirov. Svatý. Truda, 72-a
Tel: 47-77-15

Centrum pro opravu a vývoj

Kirov, st. Herzen, 37
Tel: 8-912-718-91-94.
* Podrobnosti po telefonu: 8-912-718-91-94

Spodní prádlo

Kirov, st. Preobrazhenskaya, 38
Tel: 8 (8332) 35-01-21

* Všechny podrobnosti v showroomu od prodejců. IP Babkina O.N.
OGRN 311434509700146

Řetězec klenotnictví

Evropské nákupní centrum, Vorovskogo, 43,
1. patro. Tel. 43-94-01
Nákupní centrum Maximum, Proletarskaya, 15,
1. patro. Tel. 43-74-01
TC Globus, Vorovskogo, 135,
2. patro. Tel. 43-54-01

* Podrobnosti na webové stránce zolotorusskikh.ru
IP Russkikh A.N.
OGRNIP 310434526300124

Kirov, st. Nekrasov, 40A.
Tel: +7 (8332) 47-36-26

Kontraindikace jsou možné, poraďte se s odborníkem. Licence č. 99-03-000646. IE Malykh E.O. OGRN 315434500004965

Kolonoskopie střeva: příprava a recenze

Zdraví má největší význam pro každého člověka. Ale někdy, abyste se ujistili, že vše je v pořádku s určitými orgány nebo systémy, musíte projít velmi nepříjemnými testy. V tomto článku bych chtěl podrobně hovořit o tom, co přesně je kolonoskopie střeva..

Definice pojmu

Nejprve musíte pochopit pojmy, které budou v poskytovaném článku aktivně použity. Co přesně je kolonoskopie? Jedná se o speciální výzkumnou metodu, při které se vyšetřuje konečník a velké části střev pacienta. Jako pomocný nástroj se používá speciální sonda.

Kdy postupovat?

Kdy může pacient potřebovat kolonoskopii? Tento postup je tedy nutný, pokud je nutné vyloučit nebo potvrdit takové patologie tlustého střeva jako:

  1. Polypy, nádory.
  2. Různé zánětlivé procesy (Crohnova nemoc, kolitida atd.).
  3. Vředy a eroze.
  4. Střevní krvácení.

Příznaky

Hlavní příznaky, kdy lze předepsat střevní kolonoskopii:

  1. Nespecifický výtok z konečníku: krev, hlen.
  2. Poruchy stolice pacienta (průjem nebo zácpa).
  3. Procedura může být také předepsána pro časté bolesti a nadýmání..
  4. Indikací pro tuto studii může být také dlouhodobá subfertilní teplota pacienta (v rozmezí 37–37,5 ° C), slabost těla a zvýšená únava..
  5. Alergické reakce neznámého původu.
  6. Tato studie, jako profylaxe rakoviny tlustého střeva, může být předepsána pacientům starším 50 let.

Výsledky výzkumu, které se mohou stát také indikací kolonoskopie:

  1. Změny výsledků krevních testů: (pokles hemoglobinu a zvýšení ESR).
  2. CT, ultrazvuk a rentgenové výsledky.
  3. Zvýšení specifických nádorových markerů.
  4. S laboratorní detekcí ve stolici latentní krve.

Přípravná fáze: strava

Velmi důležitá je také příprava na kolonoskopii. Tento soubor doporučení je velmi důležitý, protože pouze v tomto případě studie přinese pozitivní výsledky. Co si musíte pamatovat, pokud se chcete na tento nepříjemný postup připravit? Je velmi důležité dodržovat konkrétní stravu:

  1. Tři dny před kolonoskopií musíte přestat brát následující potraviny: luštěniny, ovoce, zelenina, ořechy, mléko, chléb, ovesné vločky a žitná kaše.
  2. Nejezte těžké jídlo pár dní před zákrokem. Je lepší dát přednost vývarům.
  3. Pacienti říkají, že je vhodné celý den jídlo před léčbou zcela odmítnout..
  4. V den odmítnutí jídla musíte vypít nejméně 3,5 litru vody.
  5. V den zákroku je přísně zakázáno jíst.

Přípravná fáze: očištění

Příprava na kolonoskopii střeva také spočívá v procesu očištění tohoto orgánu. K tomu je třeba použít speciální léky nebo roztoky:

  1. Můžete si koupit léky jako Fortrans nebo Duphalac (hlavní složkou je laktulóza). 100 ml léku se rozpustí hlavně ve třech litrech vody. Polovina léku by měla být opita před obědem v předvečer procedury. Zbytek je opilý před spaním.
  2. Tento postup se také provádí za použití čtyř litrů polyethylenglykolu. K tomu musíte vypít roztok do tří hodin v předvečer procedury..
  3. Je-li kolonoskopie naplánována na odpoledne, musí být celý postup přípravy na postup projednán s lékařem..

Po užití těchto léků se po určité době objeví uvolněné stoličky. Takto je střeva očištěna před kolonoskopií. Jiné příznaky, které se mohou objevit: bolest břicha, nadýmání.

Stává se tak, že předběžné samočištění střev bylo nedostatečné. V tomto případě může pacient již ve zdravotnickém zařízení opláchnout spodní část klystýrem.

Většina pacientů doporučuje nezanedbávat přípravnou fázi. Pokud je čištění střev nedostatečné, může být postup odložen.

Průběh řízení

Jak se provádí vyšetření střev - kolonoskopie? Tento postup se tedy skládá z několika jednoduchých kroků:

  1. Procedura se provádí ve speciální místnosti. Během toho by v místnosti neměli být žádní cizinci..
  2. Pacient leží na boku gauče.
  3. K vyšetření horního střeva lékař používá speciální sondu - kolonoskop (flexibilní dlouhá tenká trubice, která je vybavena světelným zdrojem a kamerou, která podává obraz na obrazovku). Za zmínku také stojí, že samotný kolonoskop sestává z několika sekcí, do kterých lze zavést další nástroj. To může být nutné pro biopsii, odstranění polypu nebo jiné postupy.
  4. Po vyšetření lékař kolonoskop opatrně vyjme.

Samotný postup trvá přibližně 20-30 minut. Je třeba také říci, že se jedná o velmi nepříjemnou studii. Proto je v posledních letech pacientům často nabízena anestézie. V tomto případě je postup zcela bezbolestný. V období po zákroku se někteří pacienti cítí ospalý a slabý (výsledek anestézie).

Virtuální kolonoskopie

Existuje také něco jako virtuální kolonoskopie střeva. Co je to? Je tedy třeba říci, že se jedná o velmi nový postup, během kterého je obraz kvalitativně vylepšen pomocí počítačové tomografie. Pokud jde o přípravnou fázi, v tomto případě je to také důležité. Při přípravě na virtuální kolonoskopii je nutné dodržet všechny výše uvedené kroky. Postup se však bude lišit. Před zahájením vyšetření speciální sondou se tedy střeva pacienta naplní vzduchem. Dále nebude přímý průnik do střev prostřednictvím konečníku. Tato část těla bude vyšetřena tomografií.

Výhody této metody (ve srovnání s konvenční kolonoskopií):

  1. Nízká trauma.
  2. Nejpřesnější identifikace změněných střevních oblastí.
  1. Drahý postup.
  2. Nemožnost provedení dalších postupů. Například odběr biopsie.
  3. Bolest a další nepohodlí spojené s naplněním střeva vzduchem.

Profylaktická kolonoskopie

Velmi důležitá je také preventivní kolonoskopie střeva (s tím souhlasí hodnocení pacientů). Nakonec, pokud tento postup pravidelně provádíte, můžete identifikovat určité problémy a nemoci v raných stádiích, s nimiž bude mnohem snazší se vypořádat..

  1. Tato metoda je vynikající prevencí rakoviny tlustého střeva. Koneckonců, toto onemocnění se vyvíjí docela dlouho, asi 10 let. Zpočátku také tento problém nemá absolutně žádné příznaky. V prvních stádiích nemoci je dokonale léčena.
  2. Riziko této choroby se zvyšuje u lidí, jejichž příbuzní trpěli podobnými problémy.

V tomto případě se doporučuje, aby lidé starší 50 let podstoupili kolonoskopii jednou ročně (nebo jednou za několik let). Jednou za rok musíte podstoupit preventivní vyšetření střeva pro ty, kteří trpí Crohnovou chorobou, polypy tlustého střeva nebo nespecifickou kolitidou. Jednou za 3-5 let bude tento postup nutný u lidí, jejichž příbuzní dříve měli rakovinu střev.

Co si vybrat?

Mnoho lidí ví, že tento postup je velmi nepříjemný. Proto se tomu snaží zabránit. A pak vyvstává logická otázka, jak jinak zkontrolovat střeva (s výjimkou kolonoskopie). V žádném případě. Dnes neexistují žádné jiné metody. Počítačová tomografie může být předepsána jako alternativa, ale ne ve všech případech může být relevantní.

Pacienti jsou také znepokojeni otázkou, která je lepší - MRI střeva nebo kolonoskopie? Znovu bych rád řekl, že směr postupu bude dán výhradně lékařem na základě nutnosti. V některých případech nejsou střevní studie jiné než kolonoskopie možné.

Kontraindikace

Vyšetření střeva - kolonoskopie - má řadu kontraindikací. Kdo tedy může zakázat tento postup??

  1. Pacienti se závažnou hypertenzí.
  2. Lidé se selháním srdce a plic.
  3. Lidé s problémy srážení krve.
  4. Ti s adhezivní chorobou.
  5. Těhotné ženy (mohou být indikovány pouze jako alternativa k otevřené střevní operaci).

V ostatních případech lze postup provést u pacienta. Pokud však osoba užívá určité léky současně, musí o tom být informován lékař. Současně lze přípravné období alespoň změnit.

Komplikace

Jak již bylo uvedeno výše, kolonoskopie střeva je prakticky bezbolestná. Recenze pacientů, kteří nebyli anestetizováni, také berou na vědomí, že tento postup vede k maximálnímu nepohodlí, ale nijak nezpůsobuje silnou bolest. Tento postup však může zřídka, ale přesto může způsobit určité komplikace:

  1. Perforace (prasknutí tkáně) střeva. V tomto případě je pacientovi přiřazena urgentní operace, v důsledku čehož je problém odstraněn..
  2. Komplikace mohou nastat v důsledku anestézie (asi 0,5% případů).
  3. V 0,1% případů může dojít ke krvácení do střeva.
  4. Velmi vzácně může být pacient infikován hepatitidou C nebo salmonelózou (pokud není kolonoskop řádně dezinfikován).
  5. Během kolonoskopie může vzácně dojít k prasknutí sleziny.

Pokud má pacient po zákroku horečku, bolest, nevolnost, zvracení, krvavý průjem, slabost nebo nepohodlí, měli byste okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

Dívky, které provedly kolonoskopii? Uklidnit

Nějak jsem si nemyslel))) V žádném případě se nebojte, čekejte a pijte Fortrans v kolonoskopické zemi) Fortrans je obtížné pít po druhém litru, chuť je trochu sladká, ale ne katastrofa. Takže se nebojte, nezapomeňte! Hodně štěstí, všechno může být v pořádku!

Když mi bylo 20 let, udělal jsem kolonoskopii. V práci střeva se objevily problémy kvůli nervům, jak se ukázalo později, střeva se křečila. Neměl jsem strach, protože jsem chtěl vědět, co je ve střevech.
Žádná anestézie. Nepříjemné bylo, že v důsledku rozšíření střev o vzduch došlo k nějaké kolice, která je touto hadicí foukána. Pamatuji si, že tehdy byla střeva naplněna vzduchem. Po zákroku je tedy zaručeno nadýmání)
Možná však nyní pro tento postup existují nové technologie.

Ale už víte, co tam je s vašimi střevy.

Téma: Kolonoskopie (FCC)

Možnosti motivu
Zobrazit
  • Lineární pohled
  • Kombinovaný pohled
  • Stromový pohled

Olya-Sherilyn nedávno někde udělala, zeptej se jí

Ach. poděkovat. Zde najdete OLU-Sherlin. Jsem zde nový. Pořád nerozumím dobře.

Olya to udělal v Pirogovském Národním uměleckém a výzkumném centru, stejně jako já. Udělal jsem to s anestézií. Popis sloupce není podrobnější než váš.

Naposledy upravil Ирина1976; 02.01.2012 ve 22:25.

jak ti to můžu říct. pocit, že se boa constrictor pomalu plazí do zadku, někde uprostřed střeva, začne kousat vaše střeva do zatáček a pak se z vás vytáhne za ocas. Celou dobu ležíte s kalhotami dole a bod potřísněný vazelínou a strýc v bílém plášti se zamyšleně dívá na monitor. Pocit na konci procedury je výbušná směsice hanby, ponížení, úlevy, hrdosti na zobrazenou odvahu (pokud se na vás toto slovo může ještě vztahovat).
Pro sebe osobně - pokud to musím udělat podruhé, udělám to pod anestézií.

Olya-Sherilyn jsem já. Dali mi kolonoskopii v Národním uměleckém centru Pirogov v celkové anestezii. Připravoval jsem se na Fortrans tři dny před kolonoskopií, kdy jsem byl bez strusky. Na jedné straně jsem se dobře připravil - střeva byla očištěna, lékaři se na všechno podívali. Na druhou stranu jsem celou noc běžel na toaletu, ačkoli Fortrans do večera pili v 19 hodin, voda stále přicházela a odcházela ode mě. V půl třetí ráno jsem viděl krev na toaletním papíru, to samé v půl šesté ráno a čtvrt až osm. Lékaři, kteří stvořili sloup, nebyli na vině, jen že můj kněz byl z Fortrans velmi nemocný, došlo k zranění, které prasklo. Nepříjemný.

Od rána jsem nejedl ani nepil. V osm osm dvacátého jsem s manželem odešli, bylo jich devět ráno. Běhali jsme z endoskopického oddělení na smluvní oddělení a zpět. Dostali jsme kupón na anestezii a resuscitaci, kterou jsme zaplatili před vyšetřením. An anesteziolog se mnou mluvil, pak mě zavolali do kanceláře, kde mi dali jednorázové spodky s dírkou ve spodní části za obrazovkou. Změnil jsem se (sundal jsem všechny šaty, zůstal v tričku a těchto šortkách). Začal jsem požádat lékaře, aby natočil video, řekl, že pořizují pouze fotografie a potřebují flash disk. Zavolali mému manželovi z chodby, řekli, že potřebují USB flash disk, jel autem domů a přinesl flash disk. Také jsem požádal doktora, aby provedl kaskádovou biopsii ze všech oddělení, protože můj syn má NUC a oni mě nemohou diagnostikovat tři měsíce - a děsí mě dědičností, rodinnou anamnézou, mluví o Crohnově chorobě, NUC, polypech, nádorech a dalších závažných onemocněních.

Jsem také hubená a můj krevní tlak je nízký, sestra se obecně dokázala dostat do žíly již potřetí. Při prvním pokusu, jedna žíla, podle sestry, praskla, stále existuje hrozná modřina, i když uplynul týden. Stýskala se podruhé. Při třetím pokusu umístila katétr do pravé ruky. Pak jsem omdlel, probudil se už v chodbě na nosítku. Ukázalo se, že už pro mě udělali všechno, můj manžel běžel k pokladně a zaplatil za všechno (celkem zaplatili jen 20 tisíc rublů). Pomohli mi vystoupit z vozu a šli do kanceláře za obrazovkou, kde jsem se oblékl, a zeptali se doktora, jaké jsou výsledky kolonoskopie. Mluvili jsme trochu, řekli mi, že neexistují žádné kontraindikace na gynekologickou operaci, která je plánována na leden, že není nic špatného ve střevech, všechno je v pořádku a histologie bude hotová do 10 dnů, volání po 6. lednu.

Nyní, s výsledky kolonoskopie, i bez histologie, mi gastroenterolog předepsal léčbu, která vypadá, že funguje dobře, mírně rozšířili mou stravu a gynekolog byl schopen předepsat léčbu. Prvních pět dní jsem měl po kolonoskopii peklo bolesti žaludku, jako by z rybářských háčků vytrhlo zevnitř. I procházka kolem domu byla bolestivá, lhala jsem. Nyní, pátého dne, který užívám Dicetel (lékař to předepsal), můj žaludek úplně přestal bolet, piju Dicetel další dva dny a už nebudu. Moje léčba je naplánována na tři týdny předem - Alfa Normix, Ersefuril, Bifiform. Pak půjdu k doktorovi, bude k dispozici pouze histologie.

Kolonoskopie je peklo, ale bez ní bych nemohl jíst nic, ztrácel jsem váhu, třásl jsem se strachem a škubáním, nyní alespoň vím, že se mnou všechno v pohodě a nebojím se jíst, teď se s vámi zacházím klidně a existuje diagnóza (mírná katarální kolitida, hypotonická dyskenesie tlustého střeva).

dívky. a touto klinikou je Pirogov v květnu nebo tak. a jak se tam dostanou na kolonii... stačí zavolat a přihlásit se, nebo musíte nejprve přijít k gastroenterologovi nebo k proktologovi. a další otázka, kolik stojí celá věc a zda biopsie trvá. a také musím jít do tenkého. dělají to tam. No, nebo jste to tam udělali. a popis je velmi špatný. nebo méně normální. Když jsem to udělal v Dianteku a pak jsem propustil doktora. tak řekla, že to byl velmi špatný popis. a řekněte mi více dívek, můžete udělat koleno na salofalk.

Trochu nesouhlasím s Sherilyn ve větě, že kolonoskopie je peklo. Nebuďte vystrašení, kdo to přečte! a pro mě a mnoho mých přátel není tento postup vždy doprovázen pekelnou bolestí! Tady je moje slovo! naposledy (ve mně došlo k ustupující exacerbaci, fázi remise na mnoha odděleních a zánětu pouze ve sigmoidálním tlustém střevě) Obecně jsem ležel a povídal si s lékařem a sestrou, zasmál se, podíval se na obrazovku společně - to nebolí !! Když to udělali s přitěžováním, ano, bolelo to, ale ne peklo! můžete to vydržet! Vždycky si říkám frázi: „No, jsem žena, jsem budoucí matka, a to je jen bolest, kterou musíte vydržet.“ Porod je pravděpodobně bolestivější)) Když mi poprvé udělali kolonie, neublížilo to ani!
Po zákroku (vůbec poprvé v životě!) Jsem dokonce jel.
Když mi to naposledy udělali, já sám jsem jel do nemocnice hromadnou dopravou (hlad!), Také jsem se vrátil, šel si koupit jídlo, vařit oběd a večeři. Takže to není strašidelné !! Všechno je prožíváno !! Není to taková bolest! nejen pro mě, ale také komunikuji s lidmi z fóra i z nemocnic, takže to vím jistě)

Ano, klinika na Pervomayskaja. Vydal jsem tam kartu v registru, byl u gynekologa. Pak jednoduše řekla, že v registru potřebuji kolonoskopii, dali mi telefonní číslo oddělení enoskopie, telefonicky jsem se zaregistroval na kolono, zeptal jsem se lékařů, jak se připravit a kdy přijít. Ano, zapomněl jsem říct, že jsem před kolonoskopií provedl testy - RW, HIV, dvě hepatitidy, jedná se o nemocniční komplex a také o obecný krevní test a koagulogram, takže pokud by je cokoli mohli, mohli by to pumpovat. Podívali se na mě shora dolů a vstoupili do tenkého střeva, ze všech odtáhli biopsii, a po tolika biopsiích ze mě vyšel krvavý hlen. Popis byl docela normální. Po kolonoskopii jsem šel za gastroenterologem do Národního uměleckého centra Pirogov.

Můj syn dělal kolono, zatímco bral salofalk, nic, všechno bylo úspěšné.

Och, Sherilyn. s Fortransem mám totéž. tak dlouho to vyjde. také běžel v noci. Myslím, že bychom měli být tenčí, abychom pili méně.

Všechno je pro každého jiné. Během procedury jsem necítil bolest, spal a nic jsem necítil. Po kolonoskopii mě bolelo několik dní velmi špatně žaludek, bolelo to stejně jako po porodu a cítilo se, že jsem byl zraněn. Teď je to pryč.

Kolonoskopie střeva - recenze pacientů

Negativní recenze

Mohu říci jednu věc, hodně to bolí, ale ztvrdnutí ze sovětských časů se mi dostalo do rukou. Toto peklo trvalo 15 minut, zaťalo mi zuby, ale nevzdalo se. Myslím, že jsem udělal správnou věc a nespadl jsem do anestézie. Pak bych musel ustoupit z anestézie. Je těžké vydržet bolest, ale můžete, alespoň ne dlouho. Vstal jsem ze stolu normálně po dokončení, nic neublíží, přišel jsem, snědl jsem a žaludek stále bzučí Když vzduch vyjde? Hlavní věcí není přejídat se. Mám více přípravy dokanalu. Vybral jsem si metodu bez projímadla, ale s klystýrem a ricinovým olejem a litoval jsem ho. Ráno jsem byl také velmi nemocný, ale nemohl jsem jíst. až do konce. Nyní musíme léčit hemoroidy, nic jiného nebylo nalezeno.

Doporučuji všem, aby to udělali s anestézií, ve směru z mé kliniky při registraci jsem za anestezii zaplatil pouze 3500 rublů. Trochu jsem spal a to je všechno. Skvělý. Ale příprava není příjemná. Pila Moviprep 2 litry na 2 dávky. A strava je 3 dny a nejíst od 13:00 před dnem zákroku. Dokonce i na záchodě, 2,5 hodiny po sezení a nespaní, se opravdu celou noc vynoří. Booty bolí z papíru. Moviprep na sku není špatný - citron a zředí pouze 1 litr a pak další 1 litr. Vezměte podložku na zpáteční cestě, vyšla trochu vody. Poté už nic neuškodilo, vyjel jen malý plyn, jedl jsem ihned po hodině a všechno je v pořádku.

Pokud moje recenze někomu pomůže.. řeknu vám.. je to velmi bolestivé, pokud existují adheze.. je lepší postupovat v anestezii.. ačkoli jsem velmi tolerantní k bolesti.. Plakal jsem... těžko to vydržím.. vydržte

Šel jsem na tento nepříjemný postup, je to hrůza.... Šel jsem na to s dobrou náladou, ale zažil jsem takovou bolest. Procedura trvala 15 minut, křičela a rozplakala, nevypadala jsem trochu na jaterním ohybu, jedna věc potěší, že ve zkoumané oblasti nejsou žádné patologie. odhaleno... KASHMAR jedním slovem, bylo by lepší, kdybych šel s anestézií, zjevně každý má různé prahy bolesti... je dobré, že vše je za brrrr

Takže moje spodní břicho bolelo dlouhou dobu, asi šest měsíců, ale ne neustále a příliš málo v cestě. Cítil jsem, že to jsou střeva, a gynekolog to potvrdil. Žil jsem v klidu, někdy mi bolelo břicho. Ale jednoho dne mě bolest začala velmi trápit a šel jsem k terapeutovi. Strčila, podívala se a řekla, že existuje podezření na ulcerózní kolitidu. Já sám jsem se v posledních měsících pokoušel diagnostikovat (opravdu jsem to rád dělal donedávna) a četl jsem o všech druzích kolitidy. Ale pro mě nebylo možné určit, jaký druh kolitidy. Proto jsem si dlouhou dobu myslel, že by bylo dobré mít kolonoskopii. Samozřejmě jsem věděl, že to byl nejstrašnější postup. Ale je to spolehlivé. Nevěděl jsem, že by se dala udělat s anestézií. Terapeut mi říká, že musím podstoupit kolonoskopii. Pak jsem se bál. Začal jsem hledat kliniky a náklady. Ceny mě samozřejmě nepříjemně překvapily. Ale co dělat, když je to nutné - je lepší neintendovat a projít tento postup anestézií, ale bez bolesti a budete přesně vědět, jak se věci mají. A přihlásil jsem se do městské nemocnice, náklady na proceduru činily přesně 7 tisíc rublů. Den před procedurou jsem nic nejedl, pro mě je to naštěstí snadné. V 17 hodin jsem začal pít Moviprep. Proces čištění již začal od druhého skla. Ve skutečnosti to všechno šlo příliš snadno, až na to, že voda neustále žádala, aby vyšla ven, a chemicky žlutá barva. Dostala mě ven večer a ráno (před kolonoskopií). Mimochodem, jedinou nevýhodou Moviprep je jeho chuť. Bolestně ošklivé. A tak opakuji, všechno je velmi snadné. A pak přišel den X, v 10 hodin dorazím do nemocnice, v 10:30 procedura, kterou jsem zaplatil, šel do kanceláře, tam na mě čekala celá rada lékařek. Řekli mi, abych si sundal spodní část mého oblečení, dal mi nějaký průhledný látkový pantaloon, řekl mi, abych si lehl na židli (vypadá to jako gynekologický, ale nemusíš tolik zvedat nohy). Potom změřili tlak, položili senzor na prst a začali vstřikovat do žíly nějaké léky. Mluvili jsme o abstraktních tématech. Vstříkli velkou širokou injekční stříkačku a zeptali se, jak to je? Nic neříkám. Cítil jsem, že naprosto všechno je v pořádku a vůbec jsem nechtěl spát. Už jsem se začal bát, že anestezie na mě nepracuje)), pak si vstříkly další 2 injekční stříkačky a pak mi oči zakalily. a pak slyším, jak mi lidé říkají „probudit se“, snažím se klást otázky nehybným jazykem, říkají, je to opravdu všechno a jaké jsou výsledky, doktoři mi opravdu nerozuměli, pomohli mi vstát, obléknout se, položit mě na lavičku v chodbě, řekli mi, abych seděl a zmizel z anestézie. Ukázalo se, že postup trval asi 15-20 minut a já jsem spal na jejich křesle další půl hodiny. Také jsem si vzpomněl, že když jsem spal po dobu 1 sekundy, začal jsem cítit bolest v žaludku, ale upadl jsem do spánku. Po zákroku jsem se začal cítit nepohodlně po celém břiše. Jako výsledek, diagnóza byla chronická kolitida. Ukázalo se, že to vůbec není hrozná diagnóza, můžete žít. Po anestézii jsem opravdu chtěl spát, ale lékaři říkali, že to není možné. Pak jsem šel do práce, usnul v autobuse. Když po zákroku uplynuly 3 hodiny, začal jsem jíst. A tady jsem zhřešil. Když jsem dokonale dobře věděl, jaké jídlo můžete jíst a co nemůžete (téměř všechny), okamžitě jsem začal jíst všechno, co jsem chtěl. No, nemohl jsem to vydržet, já sám na to teď plaču. Večer (procedura byla včera ráno) mi už nic neublížilo. Ale dnes ráno jsem se probudil a celý den mi bolí spodní břicho, praskla taková bolest. Také jím všechno, co chci, ale s mírou. S židlí ještě není moc dobrý. Zajímalo by mě, kdy bolest zmizí. Nevím, jaké prášky vzít, možná Mezim. Tím se uzavírá moje recenze. Mohu doporučit 2 věci: podstoupit kolonoskopii pouze s anestézií a držet se stravy pro příštích pár dní.

Jsem jen s kolonoskopií. Pocity jsou hrozné, stěží jsem se dostal domů - všechno se vaří a bolí! Ve mně nebylo nic tak hrozného. Pravděpodobně byste mohli dělat s jinými výzkumnými metodami..

Kolonoskopie udělala totéž, takže prvních 20-30 cm bylo tolerovatelné, nebylo to příjemné, pak se objevila hrozná bolest, cítila se, jako by střeva jednoduše praskla, do střev bylo vypuštěno hodně vzduchu! postup musel být zastaven! Doktor mi musel předepsat irrigoskopický regen konečníku!

Před postupem jsem četl různé recenze, očekával jsem, že všechno bude v pořádku. Ve skutečnosti je bolest strašná a nepřenosná, nevím s čím ji porovnat. když se zařízení posune dopředu, prostě to není příjemné, ale když do něj vnikne vzduch, bolí VŠECHNY!

„Nesnesitelná bez anestézie, můžete to udělat v anestézii.“ Mám pro tento postup ústavu, která není příliš „úspěšná“: současně vysoký růst a nízká hmotnost a v důsledku toho více zakřivené střevo. Výzkum trval téměř hodinu. Byla to skutečná poprava. Žádné FGDS nebyly ani blízko. I když jsem velmi tolerantní k bolesti, nemohl jsem si pomoci vzdychat, sténat a pak křičet. Vyčaroval jsem, vyhrožoval jsem doktorům, požadoval jsem okamžité zastavení a jakékoli anestezie. Ale neposlouchali mě, ale neustále mi to stékali. Pokud někdo musí udělat tento postup, nešetřte peníze. Věř mi, je lepší hrát na bezpečí, než zažít peklo, kterým jsem prošel.

Když mi byl tento postup předepsán, četl jsem samozřejmě, jak to chodí a očekával nějaké nepříjemné bolestivé pocity, ale to, co jsem v žádném případě nezažil, „trochu nepříjemné“ se nehodí.

Ale o všem v pořádku:

  • Výcvik. Po dobu 2 dnů se doporučuje jíst pouze vývary, ale snědl jsem normální jídlo, kromě chleba. Den před zákrokem, po 2. hodině odpoledne, nemůžete jíst a je třeba brát laxativní lék Fortrans, který se stává hrozným mučením, protože musíte pít 3 litry vody zředěné tímto lékem, chutná strašně a musíte ho pít několik hodin, a ne v jednom doušku... Z léku a vody všechno ve střevech strašně zvětšuje nepříjemné pocity. To je za účelem vyčištění střev před procedurou. Pokud to nebude dobře číst, jak jsem to četl, stane se, že kolonoskopie nebude provedena. Je tedy lepší dělat vše správně najednou, aby se opakovalo čištění střev..
  • Samotný postup. Na stole musíte ležet na levé straně a po celou dobu ležet na vaší straně, zatímco lékař prochází trubicí přes střeva a nafukuje ji vzduchem. Pomocí trubice s kamerou na monitoru lékař zkoumá, jak se věci dějí ve střevech. Voda je tedy taková pekelná bolest, že i slzy vytékají a přemýšlíte jen o tom, kdy skončí. Zatímco trubice prochází střevem do ohybu, můžete to tolerovat, ale když trubice začne procházet podél ohybu střeva, začíná nejstrašnější, těžká bolest a bolestivější čím více je tělesné napětí, a to zabraňuje pohybu trubice, takže musíte relaxovat i přes bolest, která je velmi obtížná... Zdá se, že všechno trvá věčně. Ve skutečnosti asi 30 minut. Pak začnou vytahovat trubici ven, to se děje rychle, ale bolí to na ohyby. Test tam nekončí a zavede se tenký kabel s trubicí, pomocí kterého je odebrána biopsie v 5 sekcích střeva, zkumavka je opět pokročilá a člověk by si mohl myslet, že to nikdy nekončí, biopsie sama o sobě je bezbolestná, i když by to mělo být cítit, když jsou části střeva sevřeny. Stává se, že nestačí štípnout a musím to opakovat znovu, ale měl jsem štěstí, že jsem všechno vzal hned. To je místo, kde vše končí v kanceláři..
  • Efekty. Pak ve střevech člověk cítí, jak vzduch, který byl vháněn, začíná běžet, zdá se nepříjemné, že žaludek „praskne“ a po trubici stále přetrvávají bolestivé pocity. Ale to jsou květiny. Večer, když jdete na záchod, vycházejí krevní sraženiny ze střev, což je děsivé a v ideálním případě by nemělo být, ale stále se to stává, protože střeva mohou poškrábat zkumavku nebo krvácení z oblastí biografie. Poté, za soumraku, začnou oblasti střeva trochu bolet, není to moc bolestivé, ale nepříjemné a děsivé.

To jsou dojmy. Bolí to, bolí šíleně a na dlouhou dobu.

  • Neuvěřitelná bolest! To je mučení!

Tento postup jsem musel udělat na naléhání lékaře, abych se připravil na operaci. Na to nikdy nezapomeneme!

Jmenován na pondělí, dobře, požehnání, myslím, že jsem v neděli doma. Začal jsem brát Fortrans, muck je samozřejmě vzácný, ale lepší než mučit se klystýrem. Když jsem se čistil, rozhodl jsem se podívat na internet, jaký druh zvířete je tato „kolonoskopie“? Narazil jsem na video z programu "Dobře žijící!", Kde přednášející říká: Udělejte si dárek, projděte kolonoskopii! : -). Myslím, že to znamená normální postup. Trochu se uklidnil.

Ve stanovený den a hodinu jsem šel do kanceláře. Byl jsem položen na gauč a injikován lokální anestézií, takže jsem se necítil ve chvíli, kdy byl vložen endoskop. A pak začal HORROR! Endoskop se začal pohybovat střevy vstřikováním vzduchu do posledního! Tam je pekelná bolest! Byl jsem zkroucený a roztrhaný na kousky, prosil jsem o zastavení postupu, ale v reakci jsem slyšel: Chceš sem přijet znovu? Důl: Ne! Slyšel jsem: Pak buďte trpěliví! Toto peklo trvalo dalších 20 minut, křičel jsem na gauči jako prase, zevnitř jsem byl roztrhán! Dostalo se to až k amoniaku, začal jsem ztrácet vědomí, teprve poté se na mě slitovali a nechali mě na pokoji! Vstávání z gauče se ukázalo jako další mučení, protože střeva byla naplněna vzduchem. Byl jsem schopen sedět potřetí, vstávání na nohy bylo také bolestivé. Okamžitě jsem začal spolknout Espumisana, ale myslel si na dlouhou dobu, a musel se zbláznit z tolika vzduchu v mých střevech! Pak jsem obtížně kulhal na záchod, asi 15 minut jsem se snažil vytlačit vzduch ze sebe, ale nechtěl jít ven! Pocit prasknutí a roztržení zevnitř trval až do večera (procedura byla provedena v 10:00). Musím říci, že v tento den si nepamatuji, jak jsem se dostal do domu, se kterým jsem se setkal atd. Atd., Mdloby trvalo 4 hodiny. Žaludek mě bolel další 4 dny, běžel jsem na toaletu 3 dny, nikdy jsem si to nemyslel skončí.

Na slova moderátora přicházejí na mysl: „Udělejte si dárek!“ A TOTO nazývá dárek?! Zajímalo by mě, jestli ten, kdo přišel s tímto postupem, prošel alespoň jednou? Myslel jsem, že porod je ta nejstrašnější bolest, která může být, ale alespoň tam víte, že netrpíte zbytečně, ale tady jsem ani nepochopil, proč byl tento test pro mě?

Kolonoskopie je mučení!

  • Přímo ztracené - lékař nebo systém? protože ve stejném stavu jsou i dobří lékaři.

Ahoj! Dnes jsem udělal FKS (fibrocolonoskopie). v celkové anestezii.

V našem krásném městě Samara to s využitím anestezie GENERAL dělají na dvou místech - na klinice Nauka a na lékařské jednotce č. 5. Cena čísla ve vědě je asi 7t. R., v lékařské jednotce - 3057 rublů. Lékařskou jednotku č. 5 jsem si vybral pouze kvůli finanční situaci. VUT v Brně, ale pro sebe jsem se rozhodl znovu - pokud něco, prostě ne tam! )))

Proč? Služba - pozdravy poslanecké sněmovny))). Hrozné omšelé kanceláře, otevřete dveře, půl metru naproti vchodu jsou vaše "seznamy" s přístrojem. Záchranný lékař vstupující v době procedury (doufám, že POUZE zdravotník) otevře celé panorama těm, kteří potřebují frontu. Chudí chlapi, nemohou najít 600 rublů. na obrazovce.

Doktor. Nikolajevič, který postupoval, byl očividně ve špatné náladě a před „příchodem“ mě vyděsil zavedením trubice. ty víš kde!... ))) Kategoricky odmítám - říkám jen v bezvědomí. A začal nadávat - jako by byli naprosto drzí, dali jim anestézii, takže se to stalo dříve a. atd. e. Ahoj, zkrátka, od SSSR.

Anestezie měla svůj účinek a já jsem se probudil ne. no, někdo měl vzít za ruku. Jedno plus - bylo jim umožněno lehnout si na oddělení po dobu 30 minut.

A aj, večer, sedím a přemýšlím. a kde ve skutečnosti jsou výsledky průzkumu?... No, měl jsem mluvit s doktorem, sám se nezná za 3057 rublů))))). Byl objeven papír ze SSSR, žlutý, se skromnou sadou „hieroglyfů“. Yolki, musíme to zítra zjistit. Nejen žlutý ošuntělý kus papíru.

Četl jsem zde, že obrázky by měly být rozdávány (o snění videa už nemám sen), ale

A další nepříjemná věc, teplota je 37, něco mi děsí, drahá. Eh, proč jsi upnul 4t. R., a nešel do vědy.

Celkový dojem: Smutek je smutný.

Neutrální recenze

Dříve bylo možné provádět ultrazvukové vyšetření obvyklým způsobem a vše bylo pro doktora jasné, ale nyní, bez hůlky, výběry u kněze nic nevidí. technologie roste a mozky lékařů ztupují.

Udělali to v lokální anestezii, na prvních 30 cm byl nalezen rakovinový nádor, to je nejhorší věc a váš „bolí to, vzduch vychází“ je nesmysl

Každý mluví jinak. V některých případech to bylo bolestivé. Ale ne silný a tolerantní. Vše záleží na lékaři. Bojím se víc, než to bylo. A anestézie není nutná, jen vyhoďte peníze.

Dnes byl můj den X)) Naladil jsem se na dlouhou dobu, ale neexistuje žádný jiný způsob, jak se na sebe dívat zevnitř)) Viděl jsem, jak to bylo s mojí matkou - uzhos)) šla do kraje na 9. km - kancelář byla na jednom místě a na záchodě.. ))) Musel jsem projít celou chodbou a sedět lidi)) a záchod byl veřejný a mohl být zaneprázdněn))) už jsem byl vyděšený)))), ale to se musí udělat. nejprve se podíval na recenze. doporučení voachey (vědí, kdo pracuje a jaké vybavení) moje volba padla na NIKITIN - endoskop, mladý, příjemný a hlavně gramotný. Nejprve jsem za ním šel na gastroskopii. No, udělal jsem tento postup.. Rozhodl jsem se vyzkoušet tenkou trubici (tlustá 1000 rublů, tenká 1500 rublů) - upřímně není rozdíl)))) je těžké polykat zkumavku a roubík je jako obvykle)) Po týdnu jsem se s ním rozhodl provést kolonoskopii. Všichni dobře vědí, Fortrans a jeho účinky))) Přišel jsem na 8,40, dostal jsem šortky s otvorem ve spodní části)) a pokrývky bot. leží na levé straně (polštář je mimochodem pohodlný) a začal))) zpočátku to vypadalo jako nic. ale poté. )))) je vstřikován vzduch a tato trubice je tlačena někde těžká (říká, že je vždy nemocná pro všechny) a tato bolest byla 5-10 minut.. ALE. Toto je uzooos))) Mám 50 kg. Popadl jsem žaludek, pak sestra vstala a začala mi tlačit na žaludek rukama (pravděpodobně tak, aby trubice nezůstala a neprošla snadněji) a stále rozšiřovala vzduch. Tupá bolest, prasknutí. zdálo se, že mé srdce se teď zastaví)))) z levé strany jsem se otočil na záda, pak na svou pravou stranu, pak zpět na záda a nakonec to bylo přijatelné.. Dokonce jsem mluvil s lékařem - položil jsem otázky. Pak jsem šel do kanceláře stejné oddělené toalety. uvolňovat plyny co nejvíce))), mimochodem, z etických věcí, měl jsem větší starosti, že bych prd a voda by tekla, nebo, Bože, zakaz, fekální zbytkové hmoty)))) ale ne. ))) Super zařízení odčerpalo trochu vody a co nejvíce vzduchu. Mimochodem jsem chtěl jít do virtuální kolonoskopie, ale doktor řekl, že neuvidí to, co vidím. Po podání 10 minut na záchodě. žaludek byl přeplněný)))))) doktor ukázal obrázky střeva mého iiiii. Byl jsem šokován kvalitou fotografie. tam můžete vidět i tenké cévy))))) Zkrátka jsem silná. ))) Prošel jsem tímto postupem a nyní jsem v klidu.

Výstup. musíte jít a dělat gastro i kolonoskopii POD ANESTY. Pošlu svého manžela pouze v narkóze - jsem silná, bylo mnoho operací a bylo to nepříjemné a bolestivé. a muži to prostě nemohou vydržet. ))))

CENA: gastroskopie 1 000 rublů - silná trubice, 1 500 rublů - tenká; kolonoskopie 2400 rublů, anestézie 3 000 rublů.

Co se týče anestézie, doktor řekl, že se jednalo o narkotikum. další prášky na spaní. hypnotický nebo tak něco. volal něco jako písmeno P.

tak nezapomeňte jít. Mohl jsem a můžete. )))))

Ale pak plné radostných kalhot (a plynů). mimochodem, pak pít uhlí, pít čaj a jíst něco lehkého a plyny odcházejí za hodinu.

a je ještě lepší jít ten den do práce)))
Viz kvalita fotografií níže

Před týdnem jsem byl přijat do nemocnice s hroznou bolestí žaludku. Vypadalo to, že jsem nejedl nic škodlivého a mastného, ​​a nikdy jsem neutrpěl průjem nebo zácpu, ale bolest byla nesnesitelná. Při vyšetření lékař zjistil, že ve střevech je bolest. Bylo zde také zjištěno mírné krvácení. Byla naplánována kolonoskopie. Po malé konzultaci se lékaři rozhodli provést postup pod sedativou. Nevěděl jsem, co to tehdy bylo, ale ukázalo se, že to byla anestézie. Během vyšetření jsem se velmi bál a byl jsem připraven na bolest, ale ve skutečnosti tomu tak nebylo. A zjistilo se, že mám trhlinu, jejíž příčinu stále nemůžu pochopit. Ale šili mi to, krvácení se zastavilo. Několik dní mě drželi v nemocnici, dali mi nějaké injekce.

Vyrobeno v Proctologickém ústavu v Polezhaevské.

Kolonoscopist Vasilchenko. Žádné léky proti bolesti nebo anestezie. Procedura je docela tolerovatelná, byla několikrát bolestivá, ale ne tak, že by ztratila vědomí. Vypil jsem pár tablet bez shpa předem.

Dnes jsem měl kolonoskopii, mohu sdílet svůj dojem. Včera ve 14:00 jsem začal čistit střeva, nejprve jsem musel pít ricinový olej až 90 gramů. ! chuť je nechutná! Okamžitě se objeví reflex roubíku, podařilo se mi ho vypít pouze po jídle pomeranče a citronu. Pak 3 litry Lavacol. Zvolil jsem tento lék a nemýlil se, můžete pít, chutná slaná, může to vypadat jako zředěná jedlá soda. Celý večer jsem neopustil záchod! Ráno jsem měl proceduru, donutili mě podepsat kus papíru, který jsem s procedurou souhlasil, položil mě na gauč, nedali mi kalhotky, i když vím, že jsou, ale příliš jsem netrval. Proceduru provedl lékař a med. sestra, požádali, aby sundali náušnice pupku, říkají, že je to nemožné, a začali. Nejprve jsem byl na levé straně, bolelo to místy, ale doktor mě varoval, že to teď bude bolet, buďte trpěliví, pak mě obrátili na záda. Když se endoskop pohyboval střevy, cítil jsem, že je to bolestivé, ale tolerovatelné. Nikdy jsem si nemyslel, že střeva jsou tak dlouhá, cítil jsem endoskop i někde pod žaludkem! Procedura trvala asi 15 minut a okamžitě dospěly k závěru, že je vše v pořádku. Ve skutečnosti jsem musel jít kvůli plánované operaci k odstranění cysty, je to povinná analýza. Chvíli jsem seděl v chodbě a chodil do práce, průdušek ve střevech pokračuje dodnes, varoval mě, že je to normální, protože do něj bylo čerpáno hodně vzduchu. Pila jsem smectu a uklidnila se.

Kolonoskopie prošla tucetkrát a pokaždé jiné pocity, kolonoskopie může být únosná i velmi bolestivá. Vše záleží na charakteristikách pacienta: celkový stav těla, profesionalita lékařů a samotné vybavení. Je zajímavé, že výzkum v zahraničí se neprovádí bez anestezie, v anestezii provádíme postup pouze za samostatný, velmi podstatný poplatek, a to ani v každé nemocnici. Naposledy jsem měl silný pocit, že jsem byl nabodnutý. Někde jsem slyšel, že injekce no-shpa před zákrokem pomůže trochu zmírnit bolest. Kupodivu, když se kolonoskopie provádí se starým zařízením, s černobílými obrázky na obrazovce, neublíží to tolik jako moderní kolonoskopy. Důležitý bod: pokud jste před kolonoskopií neměli operace, studie nebude tak bolestivá. Říká se, že pocity velmi závisí na tvaru samotného střeva. Ano, pro některé je tento postup bezbolestný, zatímco pro jiné se stává skutečným utrpením. Proto nepodporuji ty, kteří obviňují ty, kteří údajně lhali o pekelném mučení. A určitě je hloupé porovnat kolonoskopii s FGS. Ani tomu jsem nevěřil, dokud jsem nebyl v botách někoho jiného a nebyl jsem přesvědčen, že toto vyšetření může být podle okolností snadné nebo velmi obtížné..

Když jsem byl v nemocnici v gastroenterologii, podstoupil jsem kolonoskopii. Doktorka řekla, že by bylo hezké projít, ale nedala pokyn, poukazujíc na to, že existuje fronta a neexistence kvót (možná naznačila úplatek?). Obecně jsem šel do kanceláře sám a bylo mi řečeno, abych se v den prohlídky domluvil na placeném registru (cena podle ceníkové ceny je 2 500 bez anestézie), řekli, že si koupí 4 balíčky Fortrans a pijí podle pokynů týkajících se čištění. Závidím bílé závisti těch, kteří se připravují doma, protože v nemocnici s toaletou jednoho muže bylo velmi stresující běžet a dívat se, když byla toaleta prázdná. Fortrans ředil jeden balíček najednou, měl strach, že si nepije všechno. Ale je to v pořádku, díky lidem, které navrhli o citronu (koupil jsem kilogram s rezervou), vypil jsem sklenici Fortrans a vymačkl trochu citronové šťávy. Zpočátku se zdá, že s takovým okurkou není nic špatného, ​​ale pak po litru je už nechutné pít. Díky citronu a lednici (roztok trochu vychladl). Ráno jsem šel zaplatit do registru a na mě už čeká sestra z kolonoskopie, očividně se rozhodli vzít mě za pokladnu. Obecně mě přivedli do kanceláře, úplně svlékli do pasu a posadili se na židli. Nebyla žádná bolest jako taková, ale ten pocit také nebyl příjemný. Přímo nalevo, prakticky přede mnou, byl monitor, na kterém lékař pozoroval celý proces. Celý postup trval asi 7 minut. Vyšel živý a prakticky zdravý. Řekli o prevenci do 5 let, aby přišli a nechali se zkontrolovat. Zde je můj přehled kolonoskopického postupu.

Není to děsivé s anestézií, ale. už nechci

  • ve snu to neublíží
  • spolehlivě je zdraví nejdůležitější
  • s anestézií - obvykle nesmysl!
  • nejspolehlivější střevní studie
  • nejjistější způsob, jak odstranit hroznou nemoc
  • nepříjemná příprava
  • příprava, obtížné nejíst a nepít před zákrokem.

Píšu novou recenzi. Doslova horké. Bohužel jsem byl pověřen podstoupit tento hrozný postup, včetně FGS. Po prostudování recenzí na internetu jsem si myslel, že se s tím dokážu vyrovnat bez anestézie, ale pak jsem se přihlásil k zákroku se sedací. A nelitoval.

Co mohu říci. Příprava byla nejobtížnější. Nečekal jsem to. Pro mě to byl předtím kousek hladu. Nic zvláštního. Ale už uprostřed dne jsem jen snil o alespoň drobku chleba. Myšlenky se týkaly pouze jídla a úklid Fortransem byl stále před námi (jeho cena v lékárně byla 560 rublů). Byla tam silná slabost a závratě. Z hladu. Takže bylo 17:00 večer a bylo nutné zředit první litr tohoto produktu. Podle recenzí lidé tvrdí, že je velmi ošklivé a nemožné pít. Ale ne. Zpočátku to šlo snadno. První sklo jsem vypil bez jakéhokoli znechucení. Chutná jako vysoce zředěná smekta s chloridovou příchutí. Něco takového. Více sladké než slané. První litr je opilý - reakce je nulová. Vypil jsem druhý litr. Žaludek začal upadat. Pouze. No, pak stačí mít čas utéct. A nevypadalo to jako obyčejný průjem. Spíše jsem se cítil jako trychtýř. Vylévá se na jedné straně a na druhé straně. Třetí litr se zhoršil - začal jsem se cítit nevolně. Sotva jsem to strčil. Ale překonala všechny 4 litry. téměř až do konce. Na konci čištění byl účinek takový, že nalil dovnitř a ven. Jako trychtýř. Začalo se třást. Slabost a dokonce i veškerý obsah se vylije. Ráno se to zhoršilo - už bylo těžké vstát, zvracet a zábava na toaletě pokračovala. Nemůžete nic jíst a pít. Pro proceduru pouze odpoledne. Nějak jsem už byl na paži se svým manželem.

Nyní o postupu. Mluvil se mnou doktor, anesteziolog, řekli mi všechno. Změnili se na speciální spodky, župan, pantofle, klobouk. Položili ho na stůl, vložili kus pro FGS a řekli: „Nyní si objednejte sladké sny.“ Všechno se vznášelo a pak si jen vzpomínám, že mě doktor probudil svým křestním jménem a patronymií, pak došlo k dalšímu selhání a poté mě můj manžel probudil na oddělení. Přestože řekl, že jsem byl při transportu na oddělení vědomý, dokonce jsem mluvil. Ale to si nepamatuji. Po dobu 20-30 minut jsem přišel ke svým smyslům. Bylo to, jako by mi jen žaludek praskl. A očividně ne všechno vyšlo, požádalo se, aby vyšel. Jít na záchod zmírnil stav. A pomalu šel domů. Na cestě, kdy jsem pil jogurt, mi bylo dovoleno jíst hned.

Během zákroku můžete vidět vše, lékař vše vypráví, vysvětluje (kdy přijdete ke svým smyslům).

Co mohu říci? Zákrok pod anestézií není děsivý (pokud je prováděn zkušenými lékaři). Ale příprava je velmi náročná, takže ji nedoporučuji. Pokud to budu muset projít znovu, pravděpodobně to odmítnu. Pouze kvůli přípravě. Ale v případě naléhavé potřeby můžete vydržet. Není to stejné pro všechny.

Pozitivní recenze

Dnes jsem udělal proceduru FCC, šel jsem do tvrdé práce, ukázalo se, že to neubližovalo, bylo to nepříjemné, dělali to 40 minut, doktor měl jen zlaté ruce, díky němu.

Dnes jsem udělal tento postup. Řeknu najednou všechno půjde individuálně pro každého. Všechno záleží na vaší struktuře. Udělal jsem to bez anestézie. Všechno to začalo normálně. Pak byly bolesti, ale zaťaté zuby, stále jsem to prošel. Všechno je tolerovatelné! Ale pokud máte slabý bolestivý práh, je to lepší s anestézií! DOBRÁ ŠTĚSTKA PRO VŠECHNY A NEDĚLEJTE se obávat. Říká se, že jeden musí znamenat, že musí...

Měl jsem jen kolonoskopii, postup proběhl dobře, téměř žádná bolest. Doporučuji, kterým je kolonoskopie předepsána, neodmítněte to, 10 minut může být trpělivý. Přeji všem hodně štěstí.

Není to tak dávno, co jsem udělal kolonoskopii, která to vůbec neublížilo... a nevěřím tomu, kdo to píše

Bála jsem se, bála jsem se, že jsem chtěla utéct, ale když jsem se cítila lépe, duše se mi zlepšila. Musím to udělat, udělám to! A není nutná žádná anestézie, ale nepříjemný postup, ale naprosto tolerovatelný.

Dnes jsem podstoupil současně koloskopii a gastroskopii. Bylo tam hodně strachu. Příprava byla úspěšná: Fortrans 2 litry v 19 a 20 hodin a ráno v 7 a 8 hodin. Postup byl naplánován na 14:00. Odečet byl úspěšný pro nejvyšší známku. A mimochodem, ne bolestivé. Pak spát a vše je připraveno. Dva závěry. Bezbolestný. Probudil jsem se a dva závěry najednou. Nic nikde neuškodí. Ozval se jen žaludek. Nebojte se a nebojte se. V anestezii můžete kvalitativně projít částmi střeva. Pokud se vyskytnou problémy, vyřešte je. Zdraví pro všechny.

Také jsem si to přečetl (. Dnes jsem prošel tímto strašným postupem! Je pravda, že jsem utekl poprvé po přípravě ze státní nemocnice, dokonce ani doktor nevyvolával důvěru.... Jednou to bolelo a bylo to snesitelné, i když jsem vykřikl, pak jsem se dokonce styděl, protože bolest byla dočasná a snesitelná. Bez anestézie je možné, i když postup je nepříjemný. Samozřejmě si vzpomněla na dlouhou dobu))) veselou

Také jsem udělal kolonoskopii před 3 týdny s anestézií EXCELLENT Žádná bolest Žádný otok Mám vnitřní hemoroidy a vše, co jsem věděl, RADUJEM POUZE S ANESTÉZIÍ

Udělal jsem kolonoskopii - bál jsem se, absolutně bezbolestný (neměl jsem žádné patologie, možná pokud má někdo něco vážného, ​​bude mít jiné pocity). Připravil jej Fortrans, pil se brčkem - nemá odpornou chuť, jak se říká na internetu. Tuto proceduru provedl Dr. Andrey Puzhik - endoskopista z Boha, každý, kdo se bojí kolonoskopie nebo gastroskopie, by se k němu měl přihlásit, vypadá velmi rychle a kvalitně. Vzhledem k tomu, že při různých patologiích se mohou pocity v průběhu zákroku lišit (zdá se mi, že nejsem doktor) a skutečnost, že když je poprvé strašidelná, je rychlost zákroku velmi důležitá.

15. května tohoto roku jsem prošel tímto postupem. Ukázalo se, že nejhorší věcí je příprava. Když se dostanete k lékaři Mukhin Valery Alekseevich, který pracuje v Ústřední lékařské nemocnici 21 ve městě Elektrostal, pochopíte, že jste poblíž pozorný lékař s velkým písmenem. Všechno jde spát a jako byste tam nebyli. Valery Alekseevich Děkuji moc! Zdraví a dlouhý život. Budu velmi šťastný, když mohu někomu pomoci snadno projít tímto postupem. se sw. Larissou

Mnohokrát děkuji za hlavu. endoskopický. oddělené. nemocnice 13 města Ufa Badykova Guzeli Rashitovna. pro provedený postup fibrocolonoskopie. Všechno se uvolnilo, bez anestézie a bezbolestně. Mnohé díky zdravotnickému personálu za citlivý a pozorný přístup.

Nedávno jsem měl kolonoskopii. Chodil jsem. Četl jsem hrozné recenze. Nyní chápu klamné. Ve skutečnosti není tento postup vůbec děsivý, gastroskopie je mnohem nepříjemnější. Záleží to na doktorovi. Profesionální kolonoskopista střeva, jak se říká, „neroztrhne“ střeva a nechápu, proč lidé dělají anestézii? To je ZATÍŽENÍ pro tělo! Ano, zkušený kolonoskop nikdy nebude bolet, pocity mohou být nepříjemné a dokonce i několik sekund na ohybu střev. Pocit, že chcete jít na záchod, ale jakmile si myslíte, že je celé vaše střevo čisté, tento pocit okamžitě zmizí. Pro mě tento postup trval 15-20 minut. Proto, hodně štěstí všem, kteří se chystají na toto vyšetření. Nečtěte NEGATIVNÍ! Pro některé je očištění přípravkem FORTRANS již problém, píšou to. Neodporuji anestezii, protože. a máte všechno pod kontrolou a pokud to náhle trochu bolí, měl by to vědět i doktor, ale pod anestézií nic neřeknete.

Long s kolonoskopií nesouhlasil. Byl jsem vystrašený. Ale našel jsem polypy a měly by být odstraněny, ale lze to udělat rychle a bezbolestně pouze pomocí tohoto postupu. Musel jsem souhlasit - je to lepší než trpět bolestí. Kupodivu, ale postup nebyl tak hrozný, jak mnozí říkali. Všechno šlo skvěle, moje polypy byly odstraněny a bolesti mě přestaly znepokojovat.

Teprve dnes jsem poprvé provedl kolonoskopii a včera jsem udělal největší chybu - šel jsem na internet a přečetl si recenze o zákroku. Lidé píšou, jak strašně bolestivé je, že bez celkové anestézie takový postup nelze vůbec provést, ženy rodící píšou, že ani při porodu to neubližovalo tolik jako při kolonoskopii.. Nemohl jsem spát celou noc, myslel jsem na tuto pekelnou bolest.. Přišel jsem k nemocnici, bylo mi řečeno, že není možné mít morkózu, protože musíte nejprve provést testy, jinak to narkotik nebere. Udělali to bez anestézie, a pak jsem si uvědomil, jak dobré to bylo, že bez anestézie nebyla divoká bolest, pocity byly spíš jako nadýmání a kolika, procedura trvala, zdálo se mi, po dobu 5-7 minut. Jediná věc, kterou jsem nezohlednil, když jsem odcházel z kanceláře, mi doktor řekl, abych šel na záchod přímo v nemocnici, potřebuji vzduch, který pumpovali do střeva, aby vyšel ven, ale já jsem nešel, myslel jsem, že tam půjdu jen 30 minut doma. Takže až do domu mi žaludek zabručel a bolel jako kolika. Ale když jsem přišel domů a udělal všechno, byla to úleva.

Právě jsem dorazil z kolonoskopie na Proctologický ústav na Salam Adilya, chtěl jsem se dostat k Vasilčenko, ale dostal jsem se k Vaganovi. SUPER SUPER SUPER SUPER EP. Rozhodně NEPLATÍ. A všichni se podívali do 5 minut (přísahám!) A další 10 cm část tenkého střeva. Potom vstala a šla napsat vděčnost tomuto zázračnému doktorovi. Jsou tam všichni takoví profesionálové !! Chápu, že moje slova zní trochu podivně, ale jsem absolutně potěšen kolonoskopií v tomto ústavu a všem doporučuji. Připraven s lavacolem, pije se dobře. Hodně štěstí všem!! : -)

Dnes jsem byl na kolonoskopii, důvodem byla bolest na pravé straně a slabina. V předvečer 2 jsem vzal 4 sáčky Fortrans a v den zkoušky 2 sáčky je obtížné mít tolik tekutiny najednou, a to i během 2 hodin. Chuť je sladká, přidal jsem citronovou šťávu a lze ji zředit v jablečné šťávě. Postup byl naplánován na 16:45 hod. Postupu jsem se velmi bál. Po přečtení recenze. Přišel jsem o 30 minut dříve, hned mi zavolali, nechtěl jsem dlouho chodit, pořád jsem cítil, že můj čas ještě nepřišel. Personál je přátelský. Procedura trvala 10 minut. Během procedury jsme pořád mluvili s lékařem. První pocity, které chcete jít na záchod a trochu prasknout. Jakmile to bolelo v ohybu střeva, byl jsem požádán, abych se převalil ze strany na záda a všechno okamžitě pokračovalo. Plyny mě neopustily okamžitě, až po několika hodinách. Po zákroku jsem šel domů hromadnou dopravou. Nebojte se dopředu. Nechal jsem proceduru jako šťastný člověk.

Jen jsem se bál.

  • autenticky
  • zdraví je nejdůležitější
  • nebolí!
  • ďábel není tak děsivý
  • nejspolehlivější střevní studie

Když mi byl tento postup předepsán, byl jsem šokován. Moje tělo tedy zjevně nebylo připravené. Slyšel jsem o kolonoskopii, ale neznal všechny podrobnosti. Po přečtení online recenzí můj strach rostl. Protože postup vyžaduje zvláštní přípravu, shromáždil mou odvahu, šel jsem si domluvit schůzku. Po jmenování mi dali podrobné pokyny k přípravě na zkoušku..

Existují 2 typy pokynů:

  • pokud je doba studia naplánována na první polovinu pracovního dne (do 14:00)
  • pokud je doba studia naplánována na druhou polovinu pracovního dne (po 14:00)

instrukce pro první polovinu pracovního dne

instrukce pro druhou polovinu pracovního dne

Byl jsem naplánován na 15:30, respektive a příprava probíhala podle druhé instrukce. Nebylo pro mě těžké držet se stravy. Z dovolené, první den stravy, jsem snědl malé množství sýra, bílého chleba, těstovin, rýžové kaše. Ve dnech 2 a 3 stravy jsem snědl tekuté bramborové kaše s máslem, tekutou vařenou rýži na večeři, kuřecí vývar. Pil jsem čaj tolik, kolik jsem chtěl)))

Nejtěžší pro mě bylo vzít FORTRANS....

Ve stanovené době jsem šel na kliniku. Před začátkem studie mi byla injikována i.m. Analgin a Drotaverin pro úlevu od bolesti. Před zahájením procedury to bylo velmi děsivé. Jak se ukázalo, bál jsem se o nic. Doktor byl velmi zkušený. Bylo to trochu bolestivé jen na začátku a uprostřed vyšetření, ze vstupujícího vzduchu se v žaludku trochu brnění, ale tyto bolesti nebyly dlouhodobé, okamžitě zmizely. Necítil jsem se trapně, protože jsem se naladil na pozitivní vlnu. Během zákroku mi doktor položil různé otázky týkající se mé stravy, životního stylu a dokonce i odloučených témat, aby mě rozptýlil))))) Sotva jsem v sobě cítil cizí těleso, nepohodlí.

  • Kolonoskopie v celkové anestezii je pro pacienta zcela bezbolestná
  • Trochu nepříjemná příprava na postup, ale tolerovatelná

Udělal jsem kolonoskopii v celkové anestezii na klinice On Clinic v Ryazanu. Před studií se mnou anesteziolog mluvil, zeptal se na alergie na drogy, nemoci, na předchozí operace. Pak se mnou mluvil lékař-endoskopista. Poté jsem byl požádán o odstranění veškerého oblečení pod pas a spodní prádlo a oblékání jednorázových šortek s otvorem v zádech. Poté, co jsem si vyměnil oblečení, mi nabídli ležet na gauči s opěrkami nohou, poněkud podobné gynekologickému křeslu, pouze záda je vodorovná. Poté mi svázali nohy na podpěry, což vysvětluje potřebu tím, že se během anestezie uvolním a nohy mohou spadnout z podpěr. Poté jsem do paže vložil katétr do žíly a na druhou ruku jsem položil manometr s tonometrem a snímač pulsu. Potom anesteziolog řekl, že nyní bude drogy podávat, a já brzy usnu. Jakmile začali drogy vstřikovat, cítil jsem prostředí lehké hlavy a okamžitě omdlel. Probudil jsem se docela snadno, prakticky neexistovaly závratě. Anesteziolog mě zavedl do zotavovací místnosti, kde jsem ležel dalších 20 minut. Během této doby ke mně anesteziolog přišel 3krát. Chci říci, že po kolonoskopii jsem necítil žádné postranní a bolestivé pocity. Doporučuji tedy všem, aby kolonoskopii provedli pouze v anestezii. Kromě toho celý postup od okamžiku usnutí po úplné probuzení trvá pouze asi 40 minut. Náklady na tento postup, spolu s anestézií, jsou pouze 4600 rublů. A především chci poděkovat pracovníkům a lékařům „On Clinics“ v Ryazanu za velmi dobrý a pozorný přístup ke mně

Celkový dojem: To je v pořádku.